Η ιστορική βίλα του Ρομάν Αμπράμοβιτς δεσμεύτηκε από τις γαλλικές αρχές
Πρόκειται για τη βίλα Σατό ντε λα Κρουά, η οποία ανήκε κάποτε στον Δούκα και στη Δούκισσα του Γουίντσορ, της Βρετανίας και κατασκευάστηκε το 1926, σε μία έκταση 12 στρεμμάτων, σε ένα δάσος πολύ κοντά στις ακτές της Μεσογείου θάλασσας.
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ανακαίνισε την ιστορική βίλα το 2001 δίνοντας πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ, προσθέτοντας πισίνα 15 μέτρων στην οροφή της, γυμναστήριο και σινεμά.
Πριν την αγοράσει ο Ρώσος μεγιστάνας, η βίλα στη Ριβιέρα χρησίμευε για τις διακοπές του Βασιλιά Εδουάρδου του 8ου, καθώς και του ζεύγους Γουίντσορ από το 1938 και μετά.
Το 1948, στη βίλα Σατό ντε λα Κρουά γιόρτασε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Γουίνστον Τσώρτσιλ την 40η επέτειο του γάμου του, δύο χρόνια πριν πωληθεί σε ιδιώτη.
Η βίλα δεσμεύτηκε την Τετάρτη από τις γαλλικές αρχές, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε ολιγάρχες της Ρωσίας μετά την Ρωσική εισβολή στην Ρωσία.
Δείτε επίσης: Πούτιν: «Οι κυρώσεις έχουν επιφέρει κρίση και πληθωρισμό»
- Σοκ στην Υεμένη: Πάνω από 70 νεκροί σε 24 ώρες στις μάχες στην Τάιζ
- Βοσνία-εκλογές: Αριστεροί και εθνικιστές προηγούνται στην τριμερή προεδρία
- Η έκρηξη της AI στραγγίζει την αγορά μνημών RAM και κρατά τις τιμές ψηλά
- Βοσνία-εκλογές: Ο Μίλοραντ Ντόντικ ανακοίνωσε νίκη του κόμματός του στη σερβική πλευρά της Βοσνίας
- Γιορτή σήμερα 5 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σύμφωνα με το εορτολόγιο
![]()
