«Δημιουργούμε Ιστορία στο Μουντιάλ Συλλόγων»

«Δημιουργούμε Ιστορία στο Μουντιάλ Συλλόγων»

«Θα… ανακαλύψουμε τον εαυτό μας σε αυτήν την διοργάνωση. Ο στόχος είναι να γράψουμε Ιστορία. Το έχουμε κάνει ήδη και είναι πολύ θετικό, αλλά ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί να… επανεφεύρουμε τον εαυτό μας. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα», δήλωσε ο Λουϊς Ενρίκε λίγο μετά την εμφατική νίκη με 4-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα του Μουντιάλ συλλόγων.

Προφανώς ικανοποιημένος, ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είμαστε αφοσιωμένοι στο να κάνουμε την δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.» Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια στιγμή χάριτος, όπως βρισκόμασταν για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς τα αποτελέσματα δεν ήταν σταθερά στο Champions League. Αλλά η ομάδα, στατιστικά μιλώντας, ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις οποιαδήποτε διοργάνωση. Υπό αυτή την έννοια, εκτιμούμε ιδιαίτερα την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα. Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που καταβλήθηκε καθ’ όλην την διάρκεια της σεζόν και θέλουμε να την επεκτείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.»

Από την πλευρά του, ο Βιτίνια (σ.σ. ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν, αναδείχθηκε Παίκτης του Αγώνα), σχολίασε: «Ελέγξαμε καλά το παιχνίδι, αξίζαμε αυτήν την νίκη, είναι ξεκάθαρο. Είμαι χαρούμενος με την εμφάνιση της ομάδας και με τον τρόπο που προετοιμασθήκαμε και παίξαμε. Κάναμε την δουλειά μας, πρέπει να ξεκουρασθούμε τώρα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να νικήσουμε την Μποταφόγκο. Αυτή είναι η επιθυμία μας, θέλουμε να έχουμε μια ιστορική σεζόν, είναι ήδη ιστορική, αλλά εάν μπορέσουμε να προσθέσουμε αυτήν την νέα διοργάνωση, στην πρώτη φορά που συμβαίνει, θα είναι ακόμη πιο απίστευτο. Αλλά αυτό που μας πήγε τόσο μακριά στο Champions League και σε άλλες διοργανώσεις ήταν να το πάμε αγώνα με τον αγώνα, να σκεφθούμε τι μπορούμε να κάνουμε στον επόμενο αγώνα και αυτό θα κάνουμε. Παίξαμε καλά με την Ατλέτικο, θα σκεφθούμε την Μποταφόγκο τώρα.»

Loading

Play