Η Team Greece Odyssey έκανε την παρθενική της εμφάνιση στην προκριματική φάση του Star Sailors League Gold Cup, του κορυφαίου θεσμού της ιστιοπλοΐας, και από την αρχή φάνηκε πόσο δύσκολη είναι η αποστολή της. Στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν στη λίμνη Γκρανζόν της Ελβετίας, η ελληνική ομάδα παρουσίασε μέτρια απόδοση.
Στην πρώτη κούρσα, η Team Greece Odyssey τερμάτισε τρίτη, με την Ουκρανία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και τη Φινλανδία τη δεύτερη. Στη δεύτερη ιστιοδρομία, η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Φινλανδία και μπροστά από την Ουκρανία. Σήμερα, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες δύο ιστιοδρομίες, με συνολικά έξι να είναι προγραμματισμένες, εκ των οποίων οι δύο τελευταίες θα είναι διπλές.
Η πρόκριση στην τελική φάση της Βραζιλίας τον Νοέμβριο περιμένει την νικήτρια ομάδα. Ωστόσο, η Team Greece Odyssey αντιμετωπίζει δύο σημαντικά προβλήματα. Πρώτον, η έλλειψη εμπειρίας σε αγώνες με σκάφη τύπου AC47, τα οποία δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, καθώς οι Φινλανδοί και οι Ουκρανοί έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον 50 ιστιοδρομίες της διοργάνωσης και θεωρούνται φαβορί.
Δεύτερον, η διεξαγωγή του αγώνα σε λίμνη, όπου οι αντίπαλοι είναι εξοικειωμένοι με τα νερά, σε συνδυασμό με τον αέρα μόλις δύο κόμβων που δεν ευνοεί τους Έλληνες ιστιοπλόους, προσθέτει δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά, η Team Greece Odyssey κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και απέδειξε ότι διαθέτει τις δυνατότητες να ανταγωνιστεί τους Φινλανδούς και Ουκρανούς. Οι ιστιοπλόοι μας είναι αισιόδοξοι ότι θα τα πάνε καλύτερα στις σημερινές ιστιοδρομίες.
Η ομάδα αποτελείται από Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης, όπως οι Αιμίλιος Παπαθανασίου, Δημήτρης Δεληγιάννης, Στέλιος Νούτσος, Σίμος Καμπουρίδης, Άκης Τσαρούχης, Αντώνης Μπουγιούρης, Χρύσα Μαρίνου, Γιώργος Καραδήμας, Γιώργος Τσιγκούλης και Αφροδίτη Ζέιχερς.
![]()

