«Εχουν πάρει λάθος δρόμο» η Λαπόρτα για τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν το Clasico

«Εχουν πάρει λάθος δρόμο» η Λαπόρτα για τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν το Clasico

Λίγες ημέρες πριν από το Clasico της ερχόμενης Κυριακής ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα, μίλησε για τον μεταγραφικό σχεδιασμό των Μαδριλένων, λέγοντας ότι «δεν χωρούν περισσότεροι από έναν κόκκορες στο ίδιο κοτέτσι», με αφορμή την απόκτηση του Κιλιάν Μπαπέ.

Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού

Σε μια εκτενή συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «L’Équipe», ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα επέκρινε τη μεταγραφική στρατηγική της Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι «έχουν πάρει λάθος δρόμο και πληρώνουν το τίμημα». Όπως είπε, «έχουν ανοίξει τα πορτοφόλια τους για να πληρώσουν για πολλούς πολύ ακριβούς παίκτες που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Ο Λαπόρτα στάθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση του Κιλιάν Μπαπέ: «Περισσότεροι από ένας κόκορας στο ίδιο κοτέτσι, δεν μπορεί να λειτουργήσει, ποτέ. Η προτεραιότητα στο ποδόσφαιρο είναι η ομάδα και το ομαδικό πνεύμα. Αν δεν το έχεις αυτό, το έργο δεν λειτουργεί. Αυτό είναι ένα από τα δυνατά σημεία της Μπάρτσα. Να έχει σπουδαία ταλέντα, παίκτες από την Λα Μασία (σ.σ. η Ακαδημία του συλλόγου), παίκτες που προέρχονται από άλλες ποδοσφαιρικές κουλτούρες, και να καταφέρνει να δημιουργήσει μια ομάδα με μια συνέργεια που λειτουργεί. Χάρη σε έναν αριστοτεχνικό προπονητή (σ.σ. Χάνσι Φλικ) και επίσης σε έναν αθλητικό διευθυντή (σ.σ. Ντέκο), οι οποίοι εργάζονται για να βελτιώσουν αυτήν την ομάδα. Προτίμησαν μεμονωμένους παίκτες και μεταγραφές μεγάλων ονομάτων. Αλλά δεν έχουν κερδίσει τίποτε εδώ και δύο χρόνια. Εμείς, από την άλλη πλευρά, κερδίζουμε και είμαστε διεκδικητές να κερδίσουμε τα πάντα».

Loading

Play