Η Euroleague και οι 20 σύλλογοί της συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, με την αποτίμησή τους να φτάνει τα 3,21 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς διαρκώς εντείνεται ο ανταγωνισμός με το NBA και την FIBA για τον έλεγχο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Σύμφωνα με μελέτη της επενδυτικής τράπεζας JB Capital, που δημοσιεύεται από την ισπανική εφημερίδα Marca, η διοργάνωση έχει αποτιμηθεί σε 1,41 δισεκατομμύρια ευρώ για τη σεζόν 2025-2026, με τους συλλόγους να προσθέτουν άλλες 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ στην συνολική αξία τους. Οι μεμονωμένες αποτιμήσεις κυμαίνονται από πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ για τις μικρότερες ομάδες έως πάνω από 320 εκατομμύρια ευρώ για τις μεγαλύτερες.
Η έκθεση της JB Capital υποδεικνύει ότι η συνολική αξία θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 25% μόλις ολοκληρωθεί το τρέχον δεκαετές πλαίσιο αδειοδότησης. Η εκτίμηση είναι ότι η συνδυασμένη αποτίμηση της EuroLeague και των συλλόγων της θα φτάσει τα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τη σεζόν 2026-2027.
![]()

