Ελευθερία για τον Γάλλο ποδηλάτη Σοφιάν Σεχίλι μετά από φυλάκιση στη Ρωσία

Ελευθερία για τον Γάλλο ποδηλάτη Σοφιάν Σεχίλι μετά από φυλάκιση στη Ρωσία

Ο Γάλλος ποδηλάτης Σοφιάν Σεχίλι, ο οποίος παρέμενε φυλακισμένος στη Ρωσία από τις αρχές Σεπτεμβρίου, τιμωρήθηκε σήμερα (23/10) με πρόστιμο για «παράνομη διέλευση συνόρων» και αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti.

Δικαστήριο στην πόλη Πογκρανίτσι, στην περιοχή Πριμόρσκι (ρωσική Άπω Ανατολή), «έκρινε ένοχο τον Σοφιάν Σεχίλι» και τον καταδίκασε σε πρόστιμο 50.000 ρούβλια (περίπου 530 ευρώ), όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο την δικαστή, Ιρίνα Μπιλέ.

Δεδομένου του χρόνου που παρέμεινε προφυλακισμένος, ο 44χρονος ποδηλάτης απαλλάχθηκε από την καταβολή του προστίμου και αφέθηκε ελεύθερος στην αίθουσα του δικαστηρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο Σοφιάν Σεχίλι, που σχεδίαζε να διασχίσει 17 χώρες από τη Λισαβόνα στο Βλαδιβοστόκ, αντιμετώπισε πολλά εμπόδια στην προσπάθειά του, περιλαμβάνοντας την εκ των προτέρων ανακοίνωση στους τελωνειακούς υπαλλήλους, στην οποία ήταν πεπεισμένος ότι θα του επέτρεπαν την είσοδο με το ποδήλατό του.

Ο ποδηλάτης είχε αφιερώνει μήνες προετοιμασίας για το ταξίδι του, στο οποίο περιλάμβανε περισσότερες από 60 ημέρες και χιλιάδες χιλιόμετρα προσπάθειας, αλλά η χρήση τρένου ή λεωφορείου θα ακύρωνε το ρεκόρ του.

Τα ρωσικά δικαστήρια αρχικά παρέτειναν την προφυλάκιση του Σαχίλι μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, πριν την επεκτείνουν μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.

Loading

Play