ΕΛΟΚ: Παραιτήθηκε ο Βερβεσός

Ξανά ακέφαλη και ουσιαστικά χωρίς διοίκηση, έμεινε η ελληνική ομοσπονδία καράτε. Σε μία εξέλιξη πέρα για πέρα απρόσμενη, ο Δημήτρης Βερβεσός υπέβαλε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια του σημερινού Δ.Σ. 

propoli

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών είχε αναλάβει την ηγεσία της ΕΛΟΚ μόλις πριν από μία εβδομάδα, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής και κατόπιν αποφάσης του Πρωτοδικείου.

Ο κ. Βερβεσός επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, κυρίως τον φόρτο εργασίας που δεν θα του επέτρεπαν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. 

Έτσι οι λύσεις που παρουσιάζονται τώρα είναι λίγες και συγκεκριμένες. Τα 10 μέλη που παραμένουν στο διοικητικό συμβούλιο καλούνται να βρουν νέο πρόσωπο κοινής αποδοχής πού να προχωρήσει τις διαδικασίες και να οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό τότε θα οριστεί δικάσιμος από το πρωτοδικείο για να προκύψει αντίστοιχα και νέα διοίκηση. 

Η ουσία όμως παραμένει πως το άθλημα βρίσκεται για ακόμα μία φορά σε αδιέξοδο και μόνο με άνωθεν παρέμβαση μπορεί να βρεθεί η λύση. Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (WKF) παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε όλη τη διάρκεια το 2020. Εάν το αποφασίσει, έχει τη δυνατότητα να άρει το αδιέξοδο, με απαραίτητη βέβαια τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και το υφυπουργείο Αθλητισμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ

Aliri
©Πηγή: amna.gr

Loading