Εντυπωσιακή κίνηση: Οι Γουίζαρντς εξασφάλισαν την πρώτη επιλογή στο ντραφτ

Εντυπωσιακή κίνηση: Οι Γουίζαρντς εξασφάλισαν την πρώτη επιλογή στο ντραφτ

Οι Ουάσινγκτον Γουίζαρντς πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή κίνηση εξασφαλίζοντας την πρώτη επιλογή στο ντραφτ του NBA, επιβεβαιώνοντας το σχέδιο τους για ανανέωση της ομάδας.

Η κλήρωση του ντραφτ που διεξήχθη την Κυριακή τους έδωσε αυτή την ευκαιρία, στην οποία συμμετέχουν πολλά υποσχόμενα ταλέντα. Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2010 που οι Γουίζαρντς καταφέρνουν να αποκτήσουν την πρώτη επιλογή, όταν είχαν επιλέξει τον γκαρντ Τζον Γουόλ, ο οποίος έγινε πέντε φορές All-Star. Ο Γουόλ εκπροσώπησε την ομάδα στο Σικάγο κατά την διάρκεια της κλήρωσης.

Η δεύτερη επιλογή ανήκει στους Γιούτα Τζαζ, ακολουθούμενοι από τους Μέμφις Γκρίζλις και τους Σικάγο Μπουλς. Οι Γουίζαρντς, οι Ιντιάνα Πέισερς και οι Μπρούκλιν Νετς είχαν από 14% πιθανότητες να κερδίσουν την κλήρωση, ενώ οι Τζαζ είχαν 11,5% και οι Μπουλς μόλις 4,5%.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η Ουάσινγκτον έχει την πρώτη επιλογή, μετά από μια απογοητευτική σεζόν με ρεκόρ 17-65 και πέντε συνεχόμενες απουσίες από τα πλέι οφ. Ο πρόεδρος της ομάδας, Μάικλ Γουίνγκερ, δήλωσε: «Σήμερα είναι ακόμη μία ενθαρρυντική ημέρα για τους οπαδούς των Γουίζαρντς», προσθέτοντας ότι ανυπομονούν να προσθέσουν έναν νεαρό παίκτη υψηλής απόδοσης.

Το Ντραφτ του NBA είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 23-24 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, με τους κορυφαίους υποψήφιους να είναι ο γκαρντ του BYU, Έι Τζέι Ντιμπάντσα, και ο γκαρντ του Κάνσας, Ντάριν Πίτερσον. Ο Ντιμπάντσα, ύψους 1,88μ., είχε 25,5 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ ο Πίτερσον, επίσης ύψους 1,88μ., είχε μέσο όρο 20,2 πόντους και θεωρείται εξαιρετικά ταλαντούχος.

Loading

Play