Με ιδανικό ξεκίνημα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού, οι αδερφές Άννα Μαρία Αλεξανδρή και Ειρήνη Μαρίνα Αλεξανδρή προκρίθηκαν στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου, μετά την εμφάνισή τους στον προκριματικό το πρωί της Παρασκευής (31/7).
Το ελληνικό δίδυμο παρουσίασε πολύ καλή εκτέλεση στο πρόγραμμά του, με θέμα χορογραφίας «The story of two vampire sisters», και συγκέντρωσε 312,7074 βαθμούς, επίδοση που το έφερε στη 2η θέση ανάμεσα στα 18 ντουέτα του προκριματικού και του έδωσε άνετα την πρόκριση.
Ο τελικός του Ελεύθερου Ντουέτου είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (1/8) στις 19:00 ώρα Ελλάδας και, με αντίστοιχη παρουσία, οι Ελληνίδες συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί για θέση στο βάθρο και τα μετάλλια.
Την καλύτερη βαθμολογία του προκριματικού σημείωσε το ισπανικό ντουέτο, με τη Λίλου Λουίς Βαλέτα και την Ίρις Τίο Κάσας να συγκεντρώνουν 316,3850 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Ρωσίδες Μάια Ντορόσκο και Αλεξάντρα Σμιντ, που αγωνίζονται ως ανεξάρτητες με τα χρώματα της European Aquatics, με 308,0287 βαθμούς.
Το απόγευμα της Παρασκευής (19:00 ώρα Ελλάδας, ζωντανά από ΕΡΤ2 Σπορ), οι Άννα Μαρία Αλεξανδρή και Ειρήνη Μαρίνα Αλεξανδρή θα αγωνιστούν στον απευθείας τελικό του Τεχνικού Ντουέτου.
![]()
