Ο Νεϊμάρ παραμένει τραυματίας και δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στην Σάντος, τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του βραζιλιάνικου συλλόγου, Μαρσέλο Τεϊσέιρα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου, ο Νεϊμάρ θα πρέπει να επιστρέψει για να «βοηθήσει την ομάδα» από τον Νοέμβριο, πρόσθεσε ο Τεϊσέιρα, δηλαδή για τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (σ.σ. λήγουν στις 6 και 7 Δεκεμβρίου), στις οποίες ο ιστορικός σύλλογος θα διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία.
Ο 33χρονος Νεϊμάρ, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον δεξιό μηρό, που υπέστη κατά την διάρκεια της προπόνησης στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα συνεχίσει την αποθεραπεία του για περίπου έξι εβδομάδες, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί.
Από την επιστροφή του στην ομάδα του Σάο Πάολο στις αρχές του έτους, ο «Νεϊ» έχει υποστεί αρκετούς τραυματισμούς που τον έχουν εμποδίσει να παίζει τακτικά. Συνολικά, έχει κάνει 21 εμφανίσεις και έχει σκοράρει έξι γκολ. Τα σωματικά του προβλήματα τον εμπόδισαν επίσης να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας για να συμμετάσχει στους τελικούς προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.
Ο έμπειρος άσος δεν έχει φορέσει την κιτρινόπράσινη φανέλα από τον Οκτώβριο του 2023, όταν υπέστη ρήξη χιαστού συνδέσμου στο αριστερό του γόνατο κατά την διάρκεια της ήττας με 2-0 από την Ουρουγουάη στο Μοντεβιδέο.
Αυτός ο σοβαρός τραυματισμός, που συνέβη δύο μήνες μετά την άφιξή του στο Ριάντ, τον κράτησε εκτός δράσης για έναν χρόνο, με αποτέλεσμα να κάνει μόλις επτά εμφανίσεις με την ΑλΧιλάλ, σκοράροντας ένα γκολ και δίνοντας τρεις ασίστ.
Η Σάντος βρίσκεται λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 27 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη Ζουβεντούδε, την πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται, με βάση την τρέχουσα βαθμολογία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ