Εθνική ανδρών: Ο Τζωρτζάτος με 21 αποκρούσεις οδήγησε την ομάδα στον τελικό του World Cup

Εθνική ανδρών: Ο Τζωρτζάτος με 21 αποκρούσεις οδήγησε την ομάδα στον τελικό του World Cup

Με τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών προχώρησε στον τελικό του World Cup που διεξάγεται στο Σίδνεϊ. Ο διεθνής τερματοφύλακας πραγματοποίησε 21 επεμβάσεις, με την ελληνική ομάδα να νικά 10-9 την Ιταλία σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, όπου οι Ιταλοί αγωνίστηκαν για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ντελ Μπάσο για βιαιοπραγία.

Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει αύριο (26/7, 11:00) τον πρώτο διεθνή τίτλο της ιστορίας της απέναντι στην Ουγγαρία, η οποία επικράτησε 13-12 της Αυστραλίας. Στον πρώτο ημιτελικό, ο Γκέργκο Ζάλανκι σκόραρε το νικητήριο γκολ 1΄10΄΄ πριν τη λήξη, ενώ ο τερματοφύλακας Βίκτορ Γκιάπιας απέκρουσε το τελευταίο σουτ του Νέγκους.

Η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε προκλήσεις από την ισχυρή ιταλική άμυνα και κατάφερε να σκοράρει μόνο ένα γκολ στην πρώτη περίοδο, έχοντας 1/3 στον παίκτη παραπάνω. Οι Ιταλοί, αν και είχαν τις καλύτερες επιλογές, ολοκλήρωσαν το πρώτο οκτάλεπτο με ελάχιστο προβάδισμα (2-1), καθώς ο Τζωρτζάτος κατέγραψε δέκα αποκρούσεις σε δώδεκα σουτ που κατευθύνθηκαν στην εστία του!

Δύο γρήγορα γκολ από τον Χαλυβόπουλο και τον Καλογερόπουλο (με πέναλτι) έδωσαν προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (3-2). Ο Φερέρο ισοφάρισε, αλλά στα 3΄56΄΄ πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου, ο Ντελ Μπάσο γρονθοκόπησε

Loading

Play