Η εθνική μπάσκετ κωφών ανδρών θα επιστρέψει από τους Deaflympics του Τόκιο με το χάλκινο μετάλλιο. Μετά την ήττα στον ημιτελικό από την Ουκρανία με 60-43, οι παίκτες του Βασίλη Γεραγωτέλλη επικράτησαν του Ισραήλ στον «μικρό» τελικό με 78-67, κατακτώντας τη 3η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κωφών.
Πρώτος σκόρερ για την εθνική αναδείχτηκε ο Ιωάννης Βαβάτσικος, ο οποίος σημείωσε double double με 22 πόντους (4/12 τρίποντα) και 12 ριμπάουντ. Double double σημείωσε και ο Απόλλων Δεληγιώργης με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Διψήφιος ήταν και ο Ραφαήλ Πεταλάς με 17 πόντους.
Από το Ισραήλ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιουβάλ Βερνίκ με 19 πόντους, ενώ ο Ρόρι Λιουις σημείωσε 18 πόντους και ο Σάι Γκέτα είχε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 38-30, 55-49, 78-67
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
