Η απόφαση της FIFA να προχωρήσει στο σχέδιο για μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, μαζί με την σθεναρή αντίσταση της UEFA, φαίνεται ότι οδηγεί σε μεγάλη αναταραχή το ποδόσφαιρο.
Συγκεκριμένα περισσότερες από 12 ομοσπονδίες της UEFA είναι πρόθυμοι να φύγουν από την ομπρέλα της FIFA, με τις σκανδιναβικές ομοσπονδίες να υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ.
«Εάν η πλειοψηφία στη FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει μια πρόταση για διετή Παγκόσμια Κύπελλα, οι σκανδιναβικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες θα πρέπει να εξετάσουν περισσότερες ενέργειες και σενάρια που είναι πιο κοντά στις βασικές μας αξίες από ό, τι αντιπροσωπεύει η τρέχουσα πρόταση της FIFA », ανέφεραν σε κοινή δήλωση Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισλανδία και Νήσοι Φερόε.
Η αποχώρηση από την FIFA δεν θα έχει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ενώ σε κάθε περίπτωση η ιδέα της αποχώρησης από τη FIFA είναι σύμφωνη με τα σχέδια του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.
Δείτε επίσης: UEFA: Απώλειες έως 3 δισ. ευρώ εάν το Μουντιάλ γίνεται κάθε δύο χρόνια
- Συναγερμός στις αρχές της Λισαβόνας λόγω επίθεσης χούλιγκαν πριν το ντέρμπι Σπόρτινγκ – Μπενφίκα
- Η Άνδρος αναδεικνύεται ως κορυφαίος προορισμός στις Κυκλάδες από την βρετανική Express
- Κωνσταντίνος Τασούλας: Το μήνυμα αλληλεγγύης του Ρομπέρ Σουμάν είναι πιο επίκαιρο από ποτέ
- Επίθεση οπαδών της Μπενφίκα σε σύνδεσμο της Σπόρτινγκ ενόψει ντέρμπι τίτλου στην Πορτογαλία
- Η Ενωμένη Ευρώπη: Το σημαντικότερο εγχείρημα συνεργασίας κρατών στην ιστορία της ανθρωπότητας
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr