Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Δύο έλληνες στον τελικό

Στον τελικό της Κυριακής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλημάτος Κ23 στο Ταλίν κατάφερε να φτάσει ο έλληνας αθλητής Δημήτρης Τσίτσος με βολή 74,02 μ.

Ο Τσίτσος έχει κερδίσει χάλκινο στο παρελθόν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και έχει ατομικό ρεκόρ 77,79μ.

propoli

Κατάφερε να προκριθεί στον τελικό με την όγδοη επίδοση, στον τελικό όμως μπορεί και χρειάζεται να κινηθεί υψηλότερα.

Την υψηλότερη επίδοση είχε ο Τοπίας Λαϊνέ από την Φινλανδία με 80,67, ο οποίος φέτος ξεπέρασε τα 81,00 μέτρα. Συνολικά τρεις από τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση έχουν ξεπεράσει φέτος τα 80,00 μ., δείγμα του υψηλού επιπέδου που είναι το αγώνισμα.

Η αθλήτρια Αριάδνη Αδαμοπούλου έφτασε επίσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, έχοντας χάσει την θερινή προετοιμασία της εξαιτίας τραυματισμού.

Η Αδαμοπούλου ξεπέρασε τα 3,90 μ., ενώ έκανε ένα άκυρο στα 4,05 μέτρα. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε πριν ο πήχης φτάσει στα 4,40 μ., καθώς 12 αθλήτριες υπερέβησαν τα 4,20 μ.

Η αθλήτρια πραγματοποίησε σήμερα τον δεύτερο αγώνα της στη σεζόν, καθώς επέστρεψε στις προπονήσεις στις 16 Ιουνίου και πρόλαβε να συμμετάσχει εκτός συναγωνισμού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 της Θεσσαλονίκης, όπου πέρασε τα 4,17 μέτρα. Επιπλέον έγινε το δέκατο μέλος της ελληνικής ομάδας, που παίρνει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος της.

Στον προκριματικό των 110 μ. ο Παύλος Μποΐτσιος τερμάτισε στην έκτη θέση της δεύτερης σειράς με 14.66 (-1,0) και κατέλαβε την 31η θέση στο σύνολο, ενώ στην έκτη θέση της τρίτης σειράς των ψηλών εμποδίων τερμάτισε ο Ηλίας Τοτολίδης με 14.73 (-0,4), επίδοση που του έδωσε την 32η στο σύνολο.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί αγώνες: Θετικά κρούσματα στην Ιαπωνία – Δύο αθλητές σε απομόνωση

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading