Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων: Παράλληλες δράσεις για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων U18 (Α’ Κατηγορία) θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στις 6 έως και τις 14 Αυγούστου στα κλειστά γυμναστήρια «Δύο Αοράκια» και «Πανεπιστήμιο»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου συνδιοραγανώνουν στο Ηράκλειο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων U18 (Α’ Κατηγορία) με 16 ομάδες εθνικές ομάδες που θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18. 

propoli

Συγκεκριμένα, η Εθνική Ελλάδος, καθώς και αυτή του Βελγίου, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Τσεχίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανία, της Ουγγαρίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Τουρκίας. 

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον Β’ Όμιλο έχοντας αντιπάλους το Βέλγιο, την Τσεχία και Λετονία.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου θα υλοποιήσουν παράλληλες δράσεις που αφορούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ, αναδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση του μπάσκετ. 

Επιπροσθέτως με το μήνυμα “Block_Breast_Cancer“, που σκοπό έχει την ανάδειξη της σπουδαιότητας των δράσεων πρόληψης του καρκίνου του μαστού, θα υπάρξει συνεργασία με το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού ΄΄είναι στο χέρι μου΄΄ της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση δράσεων. Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία εκπρόσωποι των εθνικών ομάδων θα αναδειχτούν πρέσβειρες του αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Καταληκτικά , για να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, έχει προγραμματιστεί δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου “Δύο Αοράκια“.

 

Loading