Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων της Ρωσίας από όλες τις διοργανώσεις της μαζί και με αυτόν του 3Χ3
Η απόφαση αυτή λήφθηκε ως ένδειξη του αποτροπιασμού της για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Η FIBA παραμένει ανήσυχη με τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία και εκφράζει τη βαθύτατη συμπάθειά της στα θύματα,» τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η FIBA.
Το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης της FIBA αναφέρει:
«Η FIBA παραμένει ανήσυχη με τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία και εκφράζει τη βαθύτατη συμπάθειά της στα θύματα. Σε κοινή γραμμή με το ψήφισμα και τα επιχειρήματα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η FIBA ανακοινώνει ότι οι ρωσικές ομάδες και οι αξιωματοίχοι τους δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε αγώνες μπάσκετ της FIBA και μπάσκετ 3×3 μέχρι νεωτέρας.
Η FIBA θα ενημερώσει για τυχόν περαιτέρω αποφάσεις που θα ληφθούν από το Κεντρικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 25 Μαρτίου, καθώς και από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ζώνης εντός των επόμενων ημερών.
Η FIBA καταδικάζει σθεναρά τη βία και ελπίζει ότι η ειρήνη θα επικρατήσει επειγόντως».
Δείτε επίσης: Ντιναμό Κιέβου: «Θα έρθει η μέρα που θα νικήσουμε»
- Σκληρή απάντηση του ΚΚΕ για τη ΔΕΘ: Ο ορίζοντας 2030 του Μητσοτάκη φέρνει μόνο ανασφάλεια
- ΚΚΕ για ΔΕΘ: Ο «Ορίζοντας για την Ελλάδα του 2030» του κ. Μητσοτάκη αφήνει για τον λαό ανασφάλεια και αβεβαιότητα
- Γιορτή σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν και τι τιμά η Εκκλησία
- Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα: τι φέρνει η Κυριακή 06.09.2026
- Οξύτατη επίθεση της ΕΛΑΣ στον Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ
![]()
