Γ. Βρούτσης: «Θα είμαστε πάντα κοντά στους μικρούς πρωταθλητές της ζωής»

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», του Υπουργείου Αθλητισμού, είχε αυτή τη φορά ως συμμετέχοντες τα δυνατά παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και διεξήχθη κατά τη διάρκεια του 4ου ELPIDA Summer Festival, το οποίο διοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στον αύλειο χώρο της Μονάδας, από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου 2024.

propoli

Την έναρξη του 4ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ ΕΛΠΙΔΑ, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, κήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, που βρέθηκε στο πλευρό των παιδιών, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της Μονάδας και συνομίλησε με γονείς και ιατρούς.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι «είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι κοντά στους “Πρωταθλητές της Ζωής”, τα παιδιά του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, και χαίρομαι που το θεάρεστο έργο της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη συνεχίζεται, με την ίδια αγάπη προς τα παιδιά, από την κόρη της Χριστιάννα Βαρδινογιάννη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου. Το Υπουργείο Αθλητισμού, εγώ, η εμπνεύστρια του προγράμματός μας, Ιλεάνα Κλοκώνη και οι συνεργάτες μου είμαστε αρωγοί της προσπάθειάς σας που διδάσκει σε όλους μας τόσα πολλά, και που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Με τους Ολυμπιονίκες και τους παγκόσμιους πρωταθλητές στέλνουμε δυναμικά το μήνυμα πως ο αθλητισμός προσφέρει χαρά σε όλους! Αυτός είναι και ο στόχος μας με την θέσπιση και καθιέρωση του προγράμματος μας. Τεράστιο το έργο και η δύναμη των γονέων, των γιατρών, των εθελοντών! Τους συγχαίρω, τους ευχαριστώ και δεσμεύομαι πως το Υπουργείο Αθλητισμού θα είναι πάντα δίπλα τους».

Τον κ.Βρούτση υποδέχτηκαν ο κοινός διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», Μανώλης Παπασάββας, η γενική γραμματέας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», Τζωρτζίνα Έλληνα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, Νούλη Μανώλη και Ντόρα Δημοπούλου, η γενική γραμματέας του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Ινώ Κωνσταντοπούλου, ο επιστημονικός διευθυντής του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Στέλιος Γραφάκος, το μέλος της Επιτροπής του Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ, Πέγκυ Φιλίππου, η διευθύντρια του Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ, ‘Αννα Παναγοπούλου και ο υπεύθυνος της Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας του Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ, Δημήτρης Νάνης.

Το τριήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ήταν γεμάτο με πρωτότυπες αθλητικές δράσεις, εκπαιδευτικές αλλά και πολιτιστικές-καλλιτεχνικές, με τα παιδιά του ΕΛΠΙΔΑ να «αγκαλιάζουν» την καθημερινή πρωινή άθληση που έκαναν με τη βοήθεια Ολυμπιονικών και πρωταθλητών, δείχνοντας παράλληλα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αθλήματα, με το Παραολυμπιακό άθλημα μπότσια να συγκεντρώνει τα περισσότερα παιδικά βλέμματα.

Το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήρι αθλητικής παιδείας, ιστορίας και αξιών του προγράμματος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων καθώς έδωσαν όλοι μαζί -παιδιά και εθελοντές- τον καλύτερο εαυτό τους δημιουργώντας το μεγαλύτερο παζλ αξιών που κάθε κομμάτι μετέφερε τα δικά τους ιδιόχειρα συγκινητικά μηνύματα.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ, οι μικροί ήρωες της ΕΛΠΙΔΑΣ συμμετείχαν σε βιωματική προσέγγιση αθλημάτων όπως βόλεϊ, μπότσια, τοξοβολία, ξιφασκία, πυγμαχία, ταεκβοντό και ρυθμική γυμναστική.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες Μιχάλης Μουρούτσος, Γεωργία Ελληνάκη, Κλέλια Πανταζή, Εύα Χριστοδούλου, ‘Αννη Πανταζή, Δήμητρα Μαγκανουδάκη, Βούλα Ζυγούρη, Ολγα Βασδέκη και ο Παραολυμπιονίκης του μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης με τη σύζυγό του -επίσης Παραολυμπιονίκη- Κατερίνα Πολυχρονίδη.

Συμμετείχαν, επίσης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πυγμαχία Ελενα Πλατάνα, οι αθλητές της εθνικής ομάδας χάντμπολ Χάρης Μάλιος και Χρήστος Κεδέρης, η ποδοσφαιρίστρια Ασημίνα Χατζηανδρέου, οι προπονητές χάντμπολ Κυριακή Μπακουλοπούλου και Δημήτρης Σκάρλος, οι ομοσπονδιακές προπονήτριες τοξοβολίας Φωτεινή Καραμαδούκη και Σοφία Σκανδάλη, καθώς και οι Βάλια Μπερτσάτου, Ρένα Χαλά, Τίνα Κανάκη στα ειδικά εργαστήρια αθλητικής παιδείας και ασφάλειας με τον σύλλογο ΙΔΟΡΟ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading