Την ακλόνητη πίστη του στις υψηλές αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας του Ηρακλή για τη νέα σεζόν εξέφρασε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ). Μιλώντας για την ομάδα του, ο προπονητής αναφέρθηκε στα δύο δυνατά φιλικά που έδωσαν οι κυανόλευκοι στο τουρνουά Συμεών Μαυροσκούφης με αντίπαλους τη Μύκονο και τον Άρη, τονίζοντας: «Έχουμε καλούς παίκτες, θα πετύχουμε πολλά, είμαστε έτοιμοι στο 60-65%».
Ο Γιώργος Σιγάλας ανέφερε επίσης τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ηρακλή στη European North Basketball League και αναφέρθηκε σε εξωαγωνιστικά ζητήματα, όπως αυτό με τον Ντι Τζέι Φάντερμπερκ, αλλά και στην επιτυχία της εθνικής ομάδας Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ.
«Το πρόγραμμά μας ήταν να κάνουμε περισσότερες μέρες προπόνησης και να μπούμε αργότερα σε φιλικά παιχνίδια. Στα τρία φιλικά που δώσαμε, επιδείξαμε πρόοδο, και παρά τα ξαφνικά θέματα που προέκυψαν, δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα στις αλλαγές και να δουλέψουμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι».
Ο Σιγάλας τόνισε τη σημασία της μαχητικότητας του Ηρακλή στα φιλικά, επισημαίνοντας ότι οι ομάδες πρέπει να αξιοποιήσουν περάσματα στα παιχνίδια για να διεκδικήσουν τη νίκη. «Οι φετινές ομάδες είναι δυνατές και έχουμε καλούς παίκτες, πιστεύω ότι από το ομαδικό παιχνίδι θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα».
Σχετικά με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, υπογράμμισε ότι είναι καλό και για την ψυχολογία των παικτών να συμμετέχουν σε αγώνες, καθώς η διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν δεν συγκρίνεται με το EuroCup. «Πιστεύω πως θα το διαχειριστούμε πολύ καλά».
Τέλος, για τον τραυματισμό του Δημήτρη Μωραΐτη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς θα επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις. Ακόμη, αναφερόμενος στην απόκτηση σέντερ και στον Φάντερμπερκ, τόνισε: «Ο Φάντερμπερκ είναι εξαιρετικός καλαθοσφαιριστής και θα έχει προτεραιότητα».
Καταλήγοντας, για το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην εθνική. Ήταν μεγάλη στιγμή και ελπίζω να συνεχιστεί το ίδιο πρόγραμμα χωρίς μεγάλες αλλαγές».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ