Νέο συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με τη Μάντσεστερ Σίτι υπέγραψε ο Γιόσκο Γκβάρντιολ, όπως γνωστοποίησε στις 28/7 η αγγλική ομάδα. Ο 24χρονος διεθνής Κροάτης δεσμεύεται πλέον έως το 2031, με οψιόν ανανέωσης για άλλους 12 μήνες.
«Μόλις έμαθα ότι η Σίτι ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό μου, αμέσως ένιωσα ότι αυτό ήταν που ήθελα», δήλωσε ο Γκβάρντιολ.
«Οι οπαδοί της Σίτι ήταν απίστευτοι απέναντί μου από την πρώτη μέρα και ο σύλλογος προσφέρει τα πάντα στους παίκτες του. Είναι ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο για να παίξει κανείς», πρόσθεσε ο Κροάτης.
Ο Γκβάρντιολ έφτασε στη Μάντσεστερ Σίτι το 2023 από τη γερμανική Λειψία, αντί 90 εκατομμυρίων ευρώ, και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 122 εμφανίσεις και 13 γκολ με τους «Πολίτες».
Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός μπακ και επέστρεψε στη δράση τον Μάιο, έπειτα από απουσία μεγαλύτερη των τεσσάρων μηνών λόγω τραυματισμού.
Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 με την Κροατία, η οποία αποκλείστηκε στη φάση των «32» από την Πορτογαλία με 2-1.
![]()
