Η Μπαρτσελόνα αναμένει 1,5 δισ. από την Goldman Sachs για το Espai Barça

Η Μπαρτσελόνα πλησιάζει στην οριστική διασφάλιση της χρηματοδότησης του Espai Barça, του έργου που περιλαμβάνει την ανάπλαση του «Καμπ Νόου». Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων – γράφει η ισπανική ιστοσελίδα Sport – η εταιρεία ελπίζει ότι μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και Ιανουαρίου 2023 θα καταλήξει σε συμφωνία με την Goldman Sachs για δάνειο 1,5 δισ. ευρώ κι έτσι θα προωθήσει πλήρως το πρότζεκτ.

Ένα δάνειο, μεταξύ άλλων, που διαπραγματεύονται και οι δύο οντότητες και που η Μπαρτσελόνα θα υποχρεωθεί να αποπληρώσει τα επόμενα 30 ή 35 χρόνια, αφήνοντας ως εγγύηση τα έσοδα που θα παραχθούν χάρη στην ολοκλήρωση του Espai Barça. Αυτό είναι ένα από τα βασικά κομμάτια των σχεδίων του συλλόγου για την επόμενη δεκαετία και η συμφωνία πλησιάζει στην ολοκλήρωση.

propoli

Με την ανάπτυξη του νέου έργου, η Μπαρτσελόνα αναμένει να αποκομίσει τεράστια οφέλη. Θεωρητικά, το Espai Barça θα έφερνε στο σύλλογο τα τρέχοντα έσοδά του, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον 150 εκατομμύρια ευρώ, προεξοφλώντας επίσης το ποσό που ο σύλλογος θα πρέπει να επιστρέψει χρόνο με το χρόνο στην Goldman Sachs.

Έτσι, τις επόμενες εβδομάδες ο σύλλογος ελπίζει να μπορέσει να λάβει πλήρη χρηματοδότηση, ώστε το έργο να αρχίσει να μετουσιώνεται σε πραγματικότητα και όχι απλώς μια ιδέα. Αυτό το δάνειο θα έχει λάβει το πράσινο φως μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Σισέ: «Ζητώ συγγνώμη απ’ όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, περνάω μία προσωπική κόλαση»

Loading