Η Ελλάδα κατατάσσεται 25η παγκοσμίως με έσοδα 225 εκατ. ευρώ από μεταγραφές την τελευταία δεκαετία

Η Ελλάδα κατατάσσεται 25η παγκοσμίως με έσοδα 225 εκατ. ευρώ από μεταγραφές την τελευταία δεκαετία

 Η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση στον κόσμο με έσοδα 225 εκατομμύρια ευρώ τα δέκα τελευταία χρόνια από διεθνείς μεταγραφές. Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory, το διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών που εδρεύει στην πόλη Νοσατέλ της Ελβετίας και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την FIFA. Η έκθεση παρουσιάζει 50 χώρες, των οποίων οι σύλλογοι έχουν δημιουργήσει τα περισσότερα έσοδα από τις διεθνείς μεταγραφές παικτών που εκπαιδεύονται εντός της χώρας.

 Από αυτά τα 225 εκατομμύρια ευρώ, το 54,4% αφορά παίκτες έως 20 ετών, το 11,4% 21-23 ετών, το 30,3% 24-26 ετών και το 3,9% ίσοι ή μεγαλύτεροι των 27.

 Η Γαλλία κατέχει την πρώτη θέση με έσοδα 3,98 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά μέσο όρο σχεδόν 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ άλλες δύο χώρες, η Βραζιλία και η Ισπανία, έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τις διεθνείς μεταγραφές παικτών που εκπαιδεύονται τοπικά την τελευταία δεκαετία.

 Τα έσοδα έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε έξι χώρες, πέντε εκ των οποίων είναι ευρωπαϊκές (Πορτογαλία, Ολλανδία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία) και μία είναι η Αργεντινή.

 Οι μεταγραφές παικτών ηλικίας 20 ετών και κάτω αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών εσόδων. Μεταξύ των 20 κορυφαίων χωρών, το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό για τη Σερβία (64,7%), τη Βραζιλία (50,1%), τη Δανία (48,4%), τη Σουηδία (47,9%) και το Βέλγιο (43,8%).

Loading

Play