Η Ιταλία έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τον Κάρλο Αντσελότι για την προεδρία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, πριν εξετάσει και την περίπτωση του Πεπ Γκουαρντιόλα, όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής Πάολο Μαλντίνι στις 23 Ιουλίου.
Η αναζήτηση νέου προπονητή έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο, όταν ο Τζενάρο Γκατούζο παραιτήθηκε, καθώς η Ιταλία δεν κατάφερε να προκριθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
«Δεν μπορούμε να κρύψουμε το γεγονός ότι μιλήσαμε και με τον Κάρλο Αντσελότι πριν μιλήσουμε με τον Πεπ. Ειλικρινά, φάνηκε σωστό να ξεκινήσουμε με αυτούς που θεωρούσαμε τους καλύτερους στον κόσμο», δήλωσε ο Μαλντίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Μετά από συνάντηση με στελέχη της Serie A, ο Πάολο Μαλντίνι ανέφερε ότι η ιταλική ομοσπονδία επιθυμεί να ορίσει προπονητή το συντομότερο δυνατό, αλλά η προτεραιότητά της είναι να βρει τον κατάλληλο υποψήφιο. «Ειλικρινά δεν μπορούμε να παρέχουμε καμία ενημέρωση για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή», προσέθεσε, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που ήθελαν τον Γκουαρντιόλα να ζητά 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό διπλάσιο από αυτό που προσφέρει η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC). Ο Μαλντίνι διέψευσε αυτές τις πληροφορίες.
Σύμφωνα με την La Gazzetta dello Sport, η επιθυμία του Γκουαρντιόλα να περνά περισσότερο χρόνο στη Βαρκελώνη με την οικογένειά του περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις. Ο Καταλανός προπονητής αποχώρησε από τη Μάντσεστερ Σίτι τον Μάιο, ύστερα από μια δεκαετία γεμάτη τίτλους, συμπεριλαμβανομένων έξι τίτλων Premier League και του Champions League.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι ο Αντσελότι θα παραμείνει προπονητής της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, παρά την ήττα τους από τη Νορβηγία στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.
Ο Πάολο Μαλντίνι έχει επιφορτιστεί με την ανοικοδόμηση της τεχνικής δομής των «Ατζούρι», μετά από εντολή του προεδρεύοντος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FIGC), Τζιοβάνι Μαλάγκο. Ο Λεονάρντο, σύμβουλος του Μαλντίνι και πρώην αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, τόνισε ότι ο επόμενος προπονητής θα πρέπει να υιοθετήσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την αναδιάρθρωση της προπόνησης και της ανάπτυξης παικτών στις ακαδημίες και την εθνική ομάδα ανδρών.
Ανάμεσα στους υποψήφιους για τη θέση του προπονητή της εθνικής Ιταλίας είναι ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής από το 2014 έως το 2016, καθώς και ο πρώην μέσος, Αντρέα Πίρλο, και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος οδήγησε την Ιταλία στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2021.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ:EPA
![]()
