Με ένα γκολ της Ελένης Κανετίδου στην εκπνοή, ο Εθνικός εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά της Waterpolo League γυναικών, κερδίζοντας τον Αλίμο με 11-10. Αυτή η νίκη όχι μόνο τον έστειλε στην τετράδα, αλλά του εξασφάλισε και ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης χρονιάς. Στο συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο κολυμβητήριο Πέτρος Καπαγέρωφ, η πειραϊκή ομάδα πέτυχε το 2-0 στη σειρά της Α΄ φάσης των πλέι-οφ και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά.
Ο Αλίμος, που προσπαθούσε να ανακτήσει το πλεονέκτημα από τον πρώτο αγώνα, προηγήθηκε 5-3 στο ημίχρονο. Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο, οι γηπεδούχες αντέτειναν με εξαιρετική άμυνα και με την Κανετίδου να ηγείται στην επίθεση, έκαναν ένα επιμέρους σκορ 5-1, παίρνοντας το προβάδισμα 8-6.
Παρά την απουσία της Μαρία Πάτρα λόγω ποινών, ο Αλίμος αντεπίθεσε και με σερί 4-0 (με δύο γκολ από την Μπιτσάκου και από ένα οι Κανελλοπούλου και Χαλδαίου) επανέκτησε το προβάδισμα 10-8, τρία λεπτά πριν το τέλος. Η Μπέτα μείωσε σε παίκτρια παραπάνω και η Κοντογιάννη ισοφάρισε στην κόντρα, 1΄14΄΄ πριν το τέλος, για να έρθει το γκολ της Κανετίδου από την περιφέρεια στην εκπνοή, δίνοντας τη νίκη και την πρόκριση στον Εθνικό.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 5-1, 3-4
Τα γκολ:
ΕΘΝΙΚΟΣ: Κανετίδου 4, Μπέτα 2, Κοντογιάννη 2, Καραμπέτσου, Τσιμάρα, Τσιουγκρή
ΑΛΙΜΟΣ: Μπιτσάκου 4, Φαν ντερ Βάιντεν 3, Χαλδαίου 2, Κανελλοπούλου
![]()
