Η Μάντσεστερ Σίτι επαναφέρει τον τερματοφύλακα Τζέιμς Τράφορντ

Η Μάντσεστερ Σίτι επαναφέρει τον τερματοφύλακα Τζέιμς Τράφορντ

Η Μάντσεστερ Σίτι πρόκειται να υπογράψει ξανά τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ελπίδων της Αγγλίας Τζέιμς Τράφορντ έναντι 27 εκατομμυρίων λιρών, δύο χρόνια αφότου έφυγε από τους «Πολίτες» για να ενταχθεί στην Μπέρνλι.

Ο 22χρονος απόφοιτος της ακαδημίας της Σίτι υπέγραψε στους «Κλάρετς» τον Ιούλιο του 2023, έναντι 19 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Τράφορντ εντυπωσίασε την περασμένη σεζόν, καθώς η ομάδα του Σκοτ Πάρκερ κέρδισε την άνοδο στην Premier League, με 29 φορές ανέπαφη εστία σε 45 αγώνες της Championship. Η Σίτι είχε ρήτρα επαναγοράς για τον Τράφορντ, επιτρέποντάς της να αντιστοιχίσει οποιαδήποτε προσφορά από άλλο σύλλογο, κι αυτό έκανε «ματσάροντας» την προσφορά των 27 εκατομμυρίων λιρών της Νιούκαστλ.

Ο νεαρός τερματοφύλακας αναμένεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο και θα είναι ο τέταρτος τερματοφύλακας που θα έχει στη διάθεσή του ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τους Έντερσον, Στέφαν Ορτέγκα και Μάρκους Μπετινέλι ήδη στον σύλλογο.

Ο Τράφορντ θα διεκδικήσει τη θέση του Νο1 από τον Βραζιλιάνο Έντερσον, ο οποίος ήταν η πρώτη επιλογή εδώ και οκτώ χρόνια. Όπως εκτιμάται, ο Έντερσον βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και έχει συνδεθεί με μια μεταγραφή στη Γαλατασαράι, αλλά τον περασμένο μήνα χαρακτήρισε τις φήμες για αποχώρηση «99% ψεύτικες ειδήσεις».

Η Σίτι δεν έχει λάβει καμία προσφορά για τον 31χρονο, υπάρχουν όμως αμφιβολίες για το μέλλον του Ορτέγκα, δεδομένου του αυξημένου ανταγωνισμού μόλις φτάσει ο Τράφορντ. Ο νεαρός γκολκίπερ έχει εκπροσωπήσει την Αγγλία από την κατηγορία Under-17 έως την Under-21 και ήταν μέλος της νικήτριας ομάδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2023, κατά την οποία κράτησε έξι φορές ανέπαφη την εστία του.

Loading

Play