Με μια εντυπωσιακή νίκη, η ΝΕ Πατρών εξασφάλισε την παραμονή της στη Waterpolo League γυναικών για την επόμενη περίοδο, επικρατώντας του Ρεθύμνου με 14-5 στο Ηράκλειο. Αυτή η νίκη ολοκλήρωσε τη σειρά των πλέι-άουτ με 2-0 υπέρ της ομάδας της Πάτρας. Αφού το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 14-12, η ΝΕ Πατρών κυριάρχησε πλήρως στη σημερινή αναμέτρηση, μετατρέποντας το αρχικό 2-2 σε 2-10 στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου.
Η Ευφροσύνη Τσιμάρα ήταν η ηρωίδα της ημέρας, σημειώνοντας έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο και οδηγώντας την ομάδα της σε αυτή τη σημαντική νίκη. Η απόδοσή της ήταν καθοριστική για την επιτυχία της ΝΕ Πατρών, καθώς κατάφερε να διαμορφώσει τη διαφορά από νωρίς. Η επιτυχία αυτή ενισχύει την αυτοπεποίθηση της ομάδας ενόψει της επόμενης περιόδου.
Με αυτή την ήττα, το Ρέθυμνο αποχαιρετά την κατηγορία και υποβιβάζεται στην Α2. Η ομάδα του Ρεθύμνου δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στην πίεση των πλέι-άουτ και θα χρειαστεί να επανασχεδιάσει τη στρατηγική της για την επόμενη χρονιά. Η αποτυχία αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα και τους φιλάθλους της.
![]()

