Η Νότια Αφρική αναχώρησε για το Μεξικό χωρίς τον βοηθό προπονητή λόγω βίζας

Η Νότια Αφρική αναχώρησε για το Μεξικό χωρίς τον βοηθό προπονητή λόγω βίζας

Η αποστολή της Νότιας Αφρικής αναχώρησε σήμερα για την Πατσούκα, ενόψει του εναρκτήριου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Μεξικό, αλλά χωρίς τον βοηθό προπονητή, Χέλμαν Μκαλέλε, ο οποίος δεν έχει λάβει ακόμη τη βίζα του. Η πτήση τσάρτερ, που έφυγε από το Γιοχάνεσμπουργκ, καθυστέρησε 24 ώρες λόγω διοικητικού σφάλματος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νότιας Αφρικής (SAFA).

Ο Μκαλέλε, πρώην διεθνής εξτρέμ με 66 συμμετοχές στην εθνική ομάδα, θα ακολουθήσει αργότερα την αποστολή, καθώς η αίτησή του για βίζα απορρίφθηκε χωρίς εξηγήσεις. Ο πρόεδρος της SAFA, Ντάνι Τζόρντααν, δήλωσε ότι η ομάδα παραμένει στο σκοτάδι σχετικά με τους λόγους απόρριψης και εξέφρασε την ελπίδα ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται στην πτήση και το 99% του τεχνικού επιτελείου.

Η Νότια Αφρική θα δώσει φιλικό αγώνα με την Τζαμάικα την Παρασκευή, πριν από τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ στην Πόλη του Μεξικού. Ο προπονητής Χούγκο Μπρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναχώρηση, λέγοντας: «Οι τελευταίες ημέρες ήταν λίγο αγχωτικές, αλλά αυτά τα προβλήματα είναι πλέον πίσω μας».

Η Νότια Αφρική συμμετέχει στον 1ο όμιλο του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει επίσης την Τσεχία και τη Νότια Κορέα, στοχεύοντας να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της από τη φάση των ομίλων.

Loading

Play