Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν αφήνει με τίποτα την κορυφή της Ligue 1. Νίκησε με σκορ 3-0 την Χάβρη στο «Παρκ ντε Πρενς» και διατηρήθηκε μόνη στο «ρετιρέ», με το μυαλό του Λουίς Ενρίκε και των παικτών του να στρέφεται στο δύσκολο εντός έδρας ματς που ακολουθεί στο Champions League, το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης (26/11), με την Τότεναμ.
Παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, η Ρεν συνέτριψε με 4-1 τη Μονακό, η οποία «κατέρρευσε» μετά την αποβολή του Ζακάρια στο 66ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν για τα καλά στη μάχη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, αφήνοντας πίσω το κακό ξεκίνημα της σεζόν.
Με το γκολ του 20χρονου κεντρικού αμυντικού της, Ισμαελ Γκανιού (69′), η Λανς λύγισε την αντίσταση της Στρασμπούρ και πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με 1-0, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής στη γαλλική Ligue 1.
Με τους τρεις αυτούς βαθμούς, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, συνεχίζοντας την καλύτερη σεζόν τους τα τελευταία χρόνια. Να σημειωθεί πως η ομάδα του Στρασβούργου έμεινε με δέκα παίκτες στο 77ο λεπτό, λόγω αποβολής του Αργεντινού αριστερού μπακ, Βαλεντίν Μπάρκο.
Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα και οι σκόρερ της 12ης αγωνιστικής στο γαλλικό πρωτάθλημα και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Νις-Μαρσέιγ 1-5
(63′ Τσο – 11′ Ομπαμεγιάνγκ, 33′, 53′ Γκρίνγουντ, 58′ Γουεά, 74′ Παϊσάο)
Λανς-Στρασμπούρ 1-0
Ρεν-Μονακό 4-1
(20′ Μπουτλάλ, 48′ Καμαρά, 73′ Εμπολό, 83′ πέν. Μπλα – 90’+5 Μπίερετ)
Παρί Σεν Ζερμέν-Χάβρη 3-0
(29′ Λι Κανγκ, 65′ Νέβες, 87′ Μπαρκολά)
Οσέρ-Λιόν 23/11
Τουλούζ-Ανζέ 23/11
Μπρεστ-Μετς 23/11
Ναντ-Λοριάν 23/11
Λιλ-Παρί FC 23/11
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)
Παρί Σεν Ζερμέν 30 -13αγ.
Στρασμπούρ 22 -13αγ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
