Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίνησε τη νέα σεζόν της Ligue 1 με εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Ναντ. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, που έχει κατακτήσει 5 τίτλους μέσα στο 2025, χρειάστηκε το γκολ του Βιτίνια με σουτ εκτός περιοχής στο 67ο λεπτό για να εξασφαλίσει το τρίποντο.
Στην πρεμιέρα της Ligue 1, οι Στρασμπούρ, Οσέρ και Ανζέ απέσπασαν επίσης νίκες με το ίδιο σκορ (1-0). Η Στρασμπούρ κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας στην έδρα της Μετς, χάρη στο γκολ του Αργεντινού Χοακίν Πανιτσέλι στο 86ο λεπτό.
Η Ανζέ άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με τον Εστεμπάν Λεπόλ, αλλά η Παρί δεν κατάφερε να απαντήσει, ακόμη και όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 57ο λεπτό, καθώς ο Μουτόν αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα.
Η Οσέρ υποδέχτηκε τη Λοριάν και πήρε αυτό που ήθελε, με τον Σιναγιόκο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 53΄.
Η Μπρεστ έδειξε σθένος υποδεχόμενη τη Λιλ στην πρεμιέρα της Ligue 1. Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 και 3-2, ο Λε Καρντινάλ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 75ο λεπτό, αποφεύγοντας την ήττα για τους γηπεδούχους με τελικό σκορ 3-3. Ο Ζιρού άνοιξε το σκορ για τους «λιλουά» στο 11ο λεπτό, με τον Χάραλντσον να διευρύνει τη διαφορά στο 26ο λεπτό.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής της Ligue 1:
Ρεν-Μαρσέιγ 1-0
Μονακό-Χάβρη 3-1
(32΄ αυτ. Γιορίς, 61΄ Καμαρά, 75΄ Ακλιούς- 67΄ Εντιαγέ)
Νις-Τουλούζ 0-1
Μπρεστ-Λιλ 3-3
(34΄ & 51΄ Ντουμπιά, 75΄ Λε Καρντινάλ – 11΄ Ζιρού, 26΄ Χάραλντσον, 66΄ Μουκαού)
Οσέρ-Λοριάν 1-0
Μετς-Στρασμπούρ 0-1
Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ