Η Premier League επιβεβαιώνει ότι δεν θα μειώσει τον αριθμό των ομάδων

Η Premier League επιβεβαιώνει ότι δεν θα μειώσει τον αριθμό των ομάδων

Η Premier League δεν θα υποστεί μείωση από 20 σε 18 ομάδες, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής λίγκας, Ρίτσαρντ Μάστερς, εν μέσω εντάσεων με την παγκόσμια ομοσπονδία FIFA σχετικά με το υπερφορτωμένο διεθνές καλαντάρι.

Η Ligue 1 της Γαλλίας μειώθηκε από 20 σε 18 ομάδες για τη σεζόν 2023-24, αλλά ο Μάστερς επισημαίνει την ανάγκη για εξέλιξη του παιχνιδιού χωρίς να θίγεται το εγχώριο ποδόσφαιρο.

Η σεζόν της κορυφαίας κατηγορίας ξεκινά στις 15 Αυγούστου, σε μια περίοδο με 11 μήνες αγωνιστικής δράσης που θα ολοκληρωθούν στις ΗΠΑ για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στις 19 Ιουλίου 2026.

Η FIFA και η ένωση παικτών Fifpro βρίσκονται εδώ και καιρό σε διαμάχη σχετικά με την επαγγελματική εξουθένωση των παικτών. Ο Μάστερς τάσσεται υπέρ του σωματείου, υποστηρίζοντας ότι η FIFA δεν έχει λάβει σωστά υπόψη το παιχνίδι, σχετικά με την εφαρμογή του διευρυμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 32 ομάδες ή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του προσεχούς καλοκαιριού, το οποίο θα είναι το πρώτο που θα περιλαμβάνει 48 χώρες.

Ο Μάστερς επισήμανε ότι η επέκταση των τριών διοργανώσεων συλλόγων από την UEFA ήταν ο κύριος λόγος που οδήγησε στην ακύρωση επαναληπτικών αγώνων του Κυπέλλου Αγγλίας. Ωστόσο, είπε ότι τουλάχιστον τα μεγάλα πρωταθλήματα έχουν κάποια συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

«Από το 1994, η Πρέμιερ Λιγκ έχει 380 αγώνες και 20 ομάδες. Δεν έχουμε αλλάξει καθόλου μορφή. Τώρα αρχίζουμε να επανασχεδιάζουμε το εγχώριο καλεντάρι μας στο βωμό της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας επέκτασης», τόνισε.

«Ζητάμε από τους παίκτες να παίξουν σε περισσότερους αγώνες. Πρέπει, στην κορυφή του παιχνιδιού, να υπάρξει ένας σωστός διάλογος μεταξύ της FIFA και όλων των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν αυτά τα θέματα», πρόσθεσε.

Το τελευταίο ζήτημα επικεντρώνεται στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες ήθελαν να καθυστερήσουν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, δεδομένης της πρόσφατης προσπάθειάς τους στα γήπεδα των ΗΠΑ. Το αίτημα απορρίφθηκε, γεγονός που σημαίνει ότι η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Πάλας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ακριβώς πέντε εβδομάδες μετά τη νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν (3-0) στο Νιού Τζέρσεϊ, στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων.

«Όταν ολοκληρώνεις ένα τουρνουά στα μέσα του Ιουλίου και πρέπει να δώσουμε στους παίκτες ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων, απομένει μόνο μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της σεζόν», επισήμανε ο Μάστερς, προσθέτοντας ότι αυτό δημιουργεί περιττές συγκρούσεις με τους συλλόγους.

«Δεν είναι μόνο αυτοί που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Είναι και οι σύλλογοι με τους οποίους παίζουν, και πρέπει να είμαστε δίκαιοι με όλους», κατέληξε.

Loading

Play