Η τεχνητή νοημοσύνη… απειλεί τους μάνατζερ. Ο 28χρονος Ντεμέτρι Μίτσελ, πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μοιράστηκε τη στρατηγική του για διαπραγματεύσεις με τη νέα του ομάδα, τη Λέιτον Όριεντ, της EFL (τρίτη κατηγορία Αγγλίας), αποκαλύπτοντας ότι γλίτωσε το κόστος της προμήθειας ενός μάνατζερ χάρη στο ChatGPT.
«Η Όριεντ μου έστειλε μια προσφορά και χρησιμοποίησα το ChatGPT για να ρωτήσω πώς έπρεπε να διαπραγματευτώ και τι έπρεπε να πω». Συνέχισε λέγοντας: «Ένιωθα ότι άξιζα λίγο περισσότερο, αλλά δεν ήθελα να πω: Νομίζω ότι το αξίζω. Και επειδή δεν χρησιμοποίησα μάνατζερ, κατέληξα να λάβω και μια αμοιβή μεταγραφής», ανέφερε στο podcast «From My Left».
«Το ChatGPT είναι ο καλύτερος μάνατζερ που είχα ποτέ στην καριέρα μου». Ο Μίτσελ εξήγησε: «Οι προμήθειες είναι 5%, το ChatGPT μου κόστιζε 15 λίρες το μήνα. Ο κόσμος πιστεύει ότι οι παίκτες πληρώνονται πολύ καλά και ότι είμαστε τυχεροί. Αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ κάποιου που κερδίζει δύο ή τρεις χιλιάδες ως επαγγελματίας παίκτης και κάποιου που κερδίζει το ίδιο ως γιατρός».
«Ας υποθέσουμε ότι κερδίζετε τρεις χιλιάδες την εβδομάδα: αφαιρείτε το 45% και πρέπει να δώσετε το 5% στον ατζέντη. Παίρνετε μόνο τα μισά. Μην με παρεξηγήσετε, είναι ένας καλός μισθός, αλλά όταν έχετε στεγαστικό δάνειο και αυτοκίνητο, και η γυναίκα σας δεν μπορεί να εργαστεί επειδή είναι μακριά από το Μάντσεστερ, τα έξοδα είναι υψηλά», κατέληξε ο Άγγλος μπακ-χαφ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ