Ιαπωνία: Απόφαση για άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο από την Κυριακή

    Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προχωρά την ερχόμενη Κυριακή (20/6) σε άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στα περισσότερα τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο.

Η πρωτεύουσα της χώρας στην Άπω Ανατολή ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε λίγο παραπάνω από ένα μήνα (23/7-8/8), διατηρώντας φυσικά κάποιους περιορισμούς.

propoli

Συγκεκριμένα, το Τόκιο, όπως και πολλές ακόμα ιαπωνικές περιφέρειες, υπάγονται πλέον από τα τέλη Απριλίου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, που συνίσταται κατά βάση στο κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων από νωρίς ττη νύχτα, αλλά και στην απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Ακόμα, η ιαπωνική κυβέρνηση πρόκειται να συμβουλευτεί σήμερα (17/6) εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, ώστε να θέσει σε εφαρμογή τη χαλάρωση στα περιοριστικά μέτρα σε 10 περιφέρειες, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιασουτόσι Νισιμούρα, συντονιστής της διαχείρισης της κρίσης στην υγεία, που πλέον έχει μειωμένο πρόσημο τις τελευταίες εβδομάδες.

Προς την κατεύθυνση αυτής της νέας ελπιδοφόρας εξέλιξης, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα έχουν τη δυνατότητα και πάλι να σερβίρουν αλκοόλ, αλλά μόνο μέχρι τις 19.00 και θα πρέπει να εξακολουθήσουν να κλείνουν στις 20.00. όπως συμβαίνει τώρα, όπως ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας οτι η τωρινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα επεκταθεί ακόμα  για το τμήμα της Οκινάουα.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα προγραμμάτισε συνέντευξη Τύπου αργότερα, για να δώσει επίσημο χαρακτήρα σε αυτές τις αποφάσεις.

Επιπλέον, η ελάφρυνση στους περιορισμούς, θα οδηγήσει και στην εκ νέου έγκριση διεξαγωγής αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων συναυλιών με παρουσία θεατών, αλλά με χωρητικότητα 50% επί του συνόλου κάθε χώρου όπως και με ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα.

Την ίδια στιγμή, τα ιαπωνικά ΜΜΕ τόνισαν ότι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, θα κληθούν να εφαρμόσουν τα συγκεκριμένα κριτήρια για τη φιλοξενία θεατών που διαμένουν στην Ιαπωνία.

Στο μεταξύ, η παρουσία θεατών από το εξωτερικό απαγορεύτηκε τον Μάρτη, τη στιγμή που η απόφαση για όσους διαμένουν στην ασιατική χώρα θα παρθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Βέβαια, εμπειρογνώμονες υγείας που συμβουλεύουν την κυβέρνηση της χώρας, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν πιο ασφαλές να διοργανωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κεκλεισμένων των θυρών.

Τέλος, οι διοργανωτές προσδοκούν ότι παραπάνω  από το 80% των αθλητών θα εμβολιαστεί πριν τους Αγώνες, αλλά ούτως ή άλλως δεν θα επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή με τους πολίτες της Ιαπωνίας.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Νόμος εγκρίνει τη δημόσια οπλοφορία χωρίς άδεια στο Τέξας – Σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading