Ιστιοπλοϊα- Ο Ιωαννίδης 2ος στον κόσμο στην κατηγορία ILCA7 U19

Ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία U19 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA 7 U21 που ολοκληρώθηκε στην Πορτογαλία. 
Έλαβαν μέρος 42 ιστιοπλόοι από 21 χώρες και στις 12 ιστιοδρομίες που έγιναν ο αθλητής του Ν.Ο.Ε. πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση που τον οδήγησε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.
Στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Οπτιμιστ, που ο Ιάσων Παναγόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για τρίτη σερί χρονιά, η Ελλάδα αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη σε σύνολο 45 χωρών πίσω από την Ιταλία. 
Εκτός από τον Παναγόπουλο και οι άλλοι ιστιοπλόοι της εθνικής ομάδας είχαν μια δυνατή παρουσία και συνέβαλαν στην συνολική επιτυχία της χώρας μας. Στα κορίτσια η Χρυσούλα Κανέλλου Κοκκινάκη ήταν 7η, η Ελένη Τριάντου 14η, η Ελένη Γαλαζούλα 25η και στα αγόρια ο Δημήτρης Ζαχαράκης πήρε την  17η θέση,  ο Πάρις Κολοκοτρώνης την 20η, ο Νέστωρ Μιχάλαινας την 30η και ο Επαμεινώνδας Βεντουρής Λαδάς την 40η. 
«Το 2021 στο ευρωπαϊκό στο Καντίθ πήραμε την 1η θέση στα κορίτσια και την 3η στα αγόρια. Το 2022, το 2023 και το 2024 ο Παναγόπουλος για πρώτη φορά στα χρονικά κατέκτησε τρία σερί χρυσά. Η πορεία μας τα τελευταία 4 χρόνια τα λέει όλα. Υπάρχει πλούσιο ταλέντο και στην Περιφέρεια, δουλεύουμε συστηματικά και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν. Και να σημειωθεί ότι στα Οπτιμιστ οι αθλητές που τρέχουν στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο είναι μέσω πρόκρισης. Τα κριτήρια είναι πιο αυστηρά. Η ελληνική ιστιοπλοΐα διαθέτει ποιότητα κι αυτό φαίνεται σε εθνικό επίπεδο από τις πολύ σημαντικές διακρίσεις σε όλους τους μεγάλους διεθνείς αγώνες. Από εμάς εξαρτάται η συνέχεια να είναι ανάλογη. Τα παιδιά διψούν να προπονούνται, να συμμετέχουν σε αγώνες και να στοχεύουν ψηλά. Οι δυνατότητές τους είναι μεγάλες και το μέλλον τους ανήκει», τόνισε  ο προπονητής τους Αντώνης Δροσόπουλος.
 

propoli
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading