Οι επαφές ανάμεσα στη EuroLeague και το NBA για το ενδεχόμενο συνεργασία με τη EuroLeague συνεχίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά μπάσκετ, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση από την αμερικανική λίγκα.
Ο CEO της EuroLeague, Τσους Μπουένο, μιλώντας στο «The Athletic», ανέφερε ότι δεν έχει στα χέρια του κάποιο επίσημο σχέδιο από το ΝΒΑ και ξεκαθάρισε πως οι δύο πλευρές δεσμεύονται από συμφωνίες εμπιστευτικότητας, άρα δεν μπορούν να δημοσιοποιούν στοιχεία των συζητήσεων χωρίς κοινή απόφαση.
Παράλληλα, ο Μπουένο τόνισε ότι η EuroLeague θα εξετάσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση παρουσιαστεί και, αν χρειαστεί, θα τη φέρει στους ιδιοκτήτες των ομάδων. Όπως είπε, η διοργάνωση παραμένει ανοικτή σε συνεργασίες που μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος πρόσφατα έκανε λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ισχυρότερο ευρωπαϊκό μπασκετικό οικοσύστημα.
Την ίδια ώρα, το ΝΒΑ εξετάζει το ενδεχόμενο έναρξης του «NBA Europe» από το επόμενο καλοκαίρι, με τον Σίλβερ να αφήνει ανοιχτό ότι η αρχική μορφή της διοργάνωσης μπορεί να διαφέρει από το μοντέλο που θα διαμορφωθεί στη συνέχεια.
Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν το προσεχές διάστημα, ενώ ο Σίλβερ προανήγγειλε νέες ανακοινώσεις τους επόμενους μήνες.
![]()
