Καμίλα Βαλίεβα: Και επισήμως ντοπαρισμένη η Ρωσίδα – Θα της αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο

Επιβεβαιώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Ελέγχου πως η Βαλιέβα βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία – Σταμάτησε τις προπονήσεις

Όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ελέγχου (ΙΤΑ) η Βαλιέβα που εντυπωσιάσε με τις δύο τετραπλές περιστροφές, βρέθηκε ντοπαρισμένη, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα από την πατρίδα της που έκαναν λόγο για χρήση φαρμάκου κατά της στηθάγχης.

propoli

Το σκανδαλώδες στοιχείο είναι ότι η Καμίλα είχε βρεθεί θετική πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς ωστόσο συμμετείχε κανονικά στους αγώνες του Πεκίνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, o Διεθνής Οργανισμός Ελέγχου (ΙΤΑ) επιβεβαίωσε το θετικό δείγμα.

Με το που ενημερώθηκε για αυτή την εξέλιξη η αθλήτρια διέκοψε την προπόνηση της καθώς γνωρίζει πως κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει το χρυσό μετάλλιο με τους Αμερικανούς να λαμβάνουν την πρώτη θέση.

Η Ρωσίδα εντοπίστηκε θετική στην ουσία τριμεταζιδίνη, που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τη στηθάγχη και θεωρείται απαγορευμένη από το 2014.

Το τεστ αντιντόπινγκ πραγματοποιήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια του Ρωσικού Πρωταθλήματος στην Αγία Πετρούπολη. Το αποτέλεσμα αυτού του ελέγχου έγινε γνωστό στις 8 Φεβρουαρίου μια ημέρα μετά τη νίκη της.

Περιπλέκεται η υπόθεση επειδή είναι ανήλικη

Ο εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής Μαρκ Άνταμς χαρακτήρισε: «περίπλοκο το θέμα από νομικής πλευράς καθώς η Καμίλα θεωρείται «προστατευόμενο άτομο» καθώς είναι κάτω των 16 ετών.

«Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με αυτή την υπόθεση, καθώς η αθλήτρια είναι ανήλικη, οπότε δεν μπορούμε να πούμε περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα. Η ΔΟΕ έχει μια πολιτική που είναι 100% κατά του ντόπινγκ και πολύ ξεκάθαρα θα κυνηγήσουμε όλες τις περιπτώσεις ντόπινγκ μέχρι τέλους. Εδώ όμως έχουμε μια υπόθεση σε εξέλιξη, οπότε δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, ειδικά αφού πρόκειται για ανήλικη αθλήτρια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», προσθέτει ο εκπρόσωπός της.

Δείτε επίσης: Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανακοινώθηκαν 11 νέα κρούσματα

Loading