Καταστροφικό φινάλε για την Εθνική Ανδρών στην ήττα από τη Ρουμανία

Καταστροφικό φινάλε για την Εθνική Ανδρών στην ήττα από τη Ρουμανία

Η Εθνική Ανδρών υπέστη μια δραματική ήττα με 73-66 από τη Ρουμανία, καθώς το καταστροφικό τελευταίο δεκάλεπτο της κοστίσε την νίκη στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα είχε προβάδισμα που έφτασε ακόμη και τους 10 πόντους, δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά, δεχόμενη επιμέρους σκορ 22-8 στην τελευταία περίοδο.

Η Ελλάδα, που τώρα έχει ρεκόρ 3-2, θα επιστρέψει στην Αθήνα και την Κυριακή (5/7) θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στη Sunel Arena, στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο, με τους Λαρεντζάκη και Χαραλαμπόπουλο να ηγούνται της επίθεσης. Η Εθνική προηγήθηκε με 6 πόντους (26-32 στο 17΄), κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +3 (35-38 στο 20΄).

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αύξησε την απόδοσή της, φτάνοντας για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (42-52 στο 26΄). Με τα τρίποντα των Λαρεντζάκη και Μήτρου-Λονγκ, η Εθνική ξέφυγε με 58-44 στο 28΄, διατηρώντας τον έλεγχο έως το τέλος του δεκαλέπτου (51-58).

Ωστόσο, στην τελευταία περίοδο, η εικόνα άλλαξε ριζικά. Παρά το 61-51 του Λαρεντζάκη, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με σωστή άμυνα και εύστοχα σουτ, ισοφάρισαν σε 64-64. Ο Ματσιούκας με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στη Ρουμανία, η οποία διατήρησε την υπεροχή της έως το φινάλε.

Loading

Play