Εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Τζέντα, σε πολύ κοντινή απόσταση απ’ την πίστα
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (25/3) τα δοκιμαστικά των οδηγών της Φόρμουλα Ένα στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, έπειτα από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Τζέντα, σε πολύ κοντινή απόσταση απ’ την πίστα, όπου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας της σεζόν.
Οι επικεφαλής των ομάδων και οι οδηγοί κλήθηκαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, πριν από το δεύτερο γύρο των δοκιμαστικών, ο οποίος καθυστέρησε κατά 15 λεπτά.
Η αιτία ήταν ο πυκνός καπνός που έφτασε μέχρι την πίστα εν μέσω αναφορών, πως είχε ξεσπάσει φωτιά έπειτα από επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια αποθήκη πετρελαίου 18 της Aramco, χιλιόμετρα από την πίστα. Επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, σύμφωνα με το Associated Press.
Ο οδηγός της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, ανέφερε στην ομάδα του κατά τα πρώτα δοκιμαστικά ότι ένιωθε να μυρίζει καπνό. «Μυρίζει σαν να καίγεται κάτι. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι το αυτοκίνητό μου ή άλλο αυτοκίνητο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο δεύτερος γύρος των δοκιμαστικών ξεκίνησε στις 19:15.
- Σκληρή κόντρα στη Βουλή για την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στο διαδίκτυο
- Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή για την απαγόρευση των social media στα παιδιά
- «Στοπ» σε ρύθμιση για το μεθάνιο: Ευρωκοινοβούλιο και Δ. Τσιόδρας ανέβαλαν τους κανόνες της ΕΕ
- UEFA: Κινεί πειθαρχική διαδικασία και κυρώσεις στη Λανς μετά τα επεισόδια με φωτοβολίδες
- Από την 1η Νοεμβρίου το τέλος των 2 ευρώ στα δέματα από τρίτες χώρες – Τι εξηγεί το ΕΒΕΠ
![]()
