Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Λίγκα (EFL) έχει απαγγείλει κατηγορίες κατά της Σέφιλντ Γουένσντεϊ για πολλαπλές παραβιάσεις κανονισμών, καθώς ο σύλλογος της Championship απέτυχε να καταβάλει εγκαίρως τους μισθούς των παικτών του. Ο σύλλογος είχε ήδη τιμωρηθεί με απαγόρευση μεταγραφών τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020/21 είχε υποστεί αφαίρεση έξι βαθμών για παραβίαση των κανόνων κερδών και βιωσιμότητας.
«Ο ιδιοκτήτης της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Ντέιφον Τσανσίρι, έχει επίσης κατηγορηθεί για το γεγονός ότι προκάλεσε την παραβίαση των κανονισμών της EFL, παρά τη δέσμευσή του να χρηματοδοτήσει τις χρηματικές ανάγκες του συλλόγου», ανέφερε η EFL σε ανακοίνωση την Τρίτη.
Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ ολοκλήρωσε την εφετινή σεζόν στη 12η θέση της Championship. Ο σύλλογος και ο Τσανσίρι έχουν προθεσμία 14 ημερών για να απαντήσουν στις κατηγορίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ