Ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει τη ρωσική πλευρά στις αρχές Φεβρουαρίου να μην εισβάλει στην Ουκρανία πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, όπως αποκάλυψαν σήμερα οι New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και έναν Ευρωπαίο.
Οι Times ανέφεραν ότι μια έκθεση των δυτικών μυστικών υπηρεσιών αποδεικνύει ότι ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν κάποιο επίπεδο γνώσης σχετικά με τα σχέδια ή τις προθέσεις της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, πριν εκκινήσει τη διαδικασία την περασμένη εβδομάδα.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Στη Ζαπορίζια έφτασε η πομπή αυτοκινήτων από το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης
- Σοβαρή ζημιά στην πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό από αμερικανικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ του Ιράν
- Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας: Η ανάγκη προσαρμογής στους καύσωνες
- Πρώτη σημαντική δοκιμασία για την ΑΕΚ απέναντι στη Ζούλτε Βάρεγκεμ
- Αίγυπτος: Ναυάγιο πλωτού γεωτρύπανου στον Κόλπο του Σουέζ – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες
- Είναι η Ευρώπη έτοιμη να αντιμετωπίσει έναν πιθανό πόλεμο; Οι χώρες στα ανατολικά προετοιμάζονται εν μέσω αυξανόμενων απειλών