Νέο κλίμα έντασης δημιουργήθηκε μεταξύ της FIFA και της UEFA, όταν η πρώτη εξέφρασε τις προθέσεις της για διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια.
Το σχέδιο της FIFA προβλέπει ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά κάθε καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει περισσότερους φιλάθλους, περισσότερους χορηγούς και περισσότερα έσοδα για τις διεθνείς ομοσπονδίες.
Η σχετική μελέτη ανατέθηκε τον Μάιο, και οι επιτροπές αξιολόγησης που θα συσταθούν τον Οκτώβριο θα έχουν στόχο να τεθεί προς συζήτηση και έγκριση στο επόμενο συνέδριο της FIFA.
Το πρόβλημα είναι ότι το σχέδιο αυτό θα αφαιρέσει χώρο από τα εθνικά και ηπειρωτικά πρωταθλήματα, και θα έχουν συνέπειες στα έσοδα της UEFA, τα οποία εξαρτώνται από το Champions League και το EURO.
Με βάση το παραπάνω δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, έχει ήδη αναδειχθεί μεταξύ των βασικών πολέμιων του σχεδίου.
Δείτε επίσης: Ισπανία: Κάλεσε Ρεγκιλόν για το ματς στο Κόσοβο
- Νέα επίθεση Νετανιάχου σε Ερντογάν: «αντισημίτη δικτάτορα» τον αποκάλεσε το γραφείο του
- Μεγάλη ανάκληση στην Κίνα για αυτοκίνητα: Η Tesla και η Xiaomi στο επίκεντρο
- Νέα άνοδος στο ντίζελ: η Ελλάδα τρίτη στην ΕΕ τον Ιούλιο
- Πάνω από τα 2 ευρώ το diesel – Στο τραπέζι η παράταση της επιδότησης καυσίμων
- Σαν σφαίρα κινείται το S301 γύρω από τη μαύρη τρύπα του Γαλαξία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
