Λιονέλ Μέσι: Η αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ που καταρρίπτει ρεκόρ

Λιονέλ Μέσι: Η αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ που καταρρίπτει ρεκόρ

Το αριστοτεχνικό γκολ του Λιονέλ Μέσι, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, οδήγησε την Ίντερ Μαϊάμι σε νίκη (2-1) επί της Πόρτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων 2025, επιτρέποντάς του να συνεχίσει να καταρρίπτει ρεκόρ.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Marca», ποτέ στο παρελθόν ομάδα από το MLS ή την CONCACAF δεν είχε νικήσει έναν ευρωπαϊκό σύλλογο σε επίσημο αγώνα, μέχρι χθες, χάρη στον Λιονέλ Μέσι. Η Ίντερ Μαϊάμι είναι η πρώτη ομάδα της CONCACAF που νίκησε έναν ευρωπαϊκό αντίπαλο σε επίσημο τουρνουά της FIFA. Από τους 13 προηγούμενους αγώνες αυτής της αντιπαλότητας, 10 κέρδισαν ευρωπαϊκές ομάδες και 3 ήρθαν ισόπαλοι. Η Πόρτο έγινε η πρώτη ομάδα της UEFA που έχασε από μη ευρωπαϊκή ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων από την Τσέλσι εναντίον της Κορίνθιανς στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Το χθεσινό ήταν το 68ο γκολ του (50 για την Μπαρτσελόνα, δύο με Παρί Σεν Ζερμέν, πέντε με Ίντερ Μαϊάμι και 11 για την εθνική ομάδα) από φάουλ. Ο Μάρκος Ασουνσάο κατέχει τον ίδιο αριθμό. Μόνο ο Ζουνίνιο (72), ο Ρομπέρτο Ντιναμίτε (75) και ο Μαρσελίνιο Καριόκα (78), ο κάτοχος του ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τους ξεπερνούν.

Επιπλέον, ο Μέσι θα μπορέσει να διατηρήσει ένα απίστευτο ρεκόρ στην 20χρονη καριέρα του, σύμφωνα με το οποίο δεν έχει αποκλειστεί ποτέ (με σύλλογο και εθνική ομάδα) στον πρώτο γύρο μιας διοργάνωσης. Ο εννέα φορές νικητής της «Χρυσής Μπάλας» απέχει μόλις ένα γκολ από τα επτά γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο σε αυτή τη διοργάνωση, καθιστώντας τον πρώτο σκόρερ της. Οι Καρίμ Μπενζεμά και Γκάρεθ Μπέιλ έχουν επίσης από έξι. Ο Λιονέλ Μέσι τώρα έχει 868 επίσημα γκολ στην καριέρα του, σημειώνοντας το 50ό του γκολ σε 61 επίσημους αγώνες με την Ίντερ Μαϊάμι.

Επίσης, σύμφωνα με την IFFHS, ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει χάσει ποτέ από πορτογαλική ομάδα σε επίσημη διοργάνωση συλλόγων (7 νίκες, 2 ισοπαλίες σε 9 αγώνες), είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε τουρνουά της FIFA (25 γκολ) σε όλες τις κατηγορίες και έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων (37 έτη και 360 ημέρες), μετά τον Σέρχιο Ράμος (39 έτη και 80 ημέρες).

Loading

Play