Η οικογένειά του, οι οπαδοί της Μαρσέιγ και πολλοί παίκτες που είχε οδηγήσει στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είπαν σήμερα (8/10) στη Μασσαλία, την «πόλη της καρδιάς του», το «τελευταίο αντίο», στον πρώην υπουργό και επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 78 ετών την Κυριακή (3/10) από καρκίνο στο Παρίσι
«Ο μονομάχος τελικά ξεκουράζεται», δήλωσε ο Ζαν Λουί Μπορλό, πρώην υπουργός και ιστορικός δικηγόρος του Μπερνάρ Ταπί, φίλος του για 45 χρόνια, έξω από τον καθεδρικό ναό του Sainte–Marie Majeure.
Εκεί βρισκόταν η σύζυγός του Ντομινίκ, τα τέσσερα παιδιά του, τα εγγόνια του, πρώην και νυν πολιτικοί, ενώ αφού τον αποχαιρέτησαν χθες (7/10) στο «Βελοντρόμ», οι φίλοι της Μαρσέιγ συγκεντρώθηκαν και στο προαύλιο του καθεδρικού ναού.
«Αν ήταν γκουρού, θα είχε μια αίρεση με χιλιάδες οπαδούς», είχε δηλώσει ο Ερίκ ντι Μεκό, ένας από τους παίκτες που κέρδισαν το Champions League, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα La Provence.
«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βρίσκομαι εκεί, να αποτίσω φόρο τιμής στον άνθρωπο που έκανε τη Μασσαλία και την Μαρσέιγ αυτό που είναι σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά η 72χρονη Μιρέιγ Μπρεχάρ, στο γαλλικό πρακτορείο AFP.
Δείτε επίσης: Γαλλία: Παρά τις απαγορεύσεις, 6.500 νέοι κατέκλυσαν τη Μασσαλία για να γιορτάσουν το καρναβάλι
- Τηλεφωνικές συνομιλίες Λαβρόφ με Φιντάν και Σιγιάρτο μετά τη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ
- Κρήτη: Βίαιη σύγκρουση μεταξύ μητέρας και κόρης σε οικία
- Η Μπριζ απορρίπτει πρόταση της Κρίσταλ Πάλας για τον Τζόλη, επιστρέφει με νέα προσφορά
- Παναθηναϊκός: Ανησυχίες για τον Γέντβαϊ λόγω διαστρέμματος
- Η ελληνική σημαία κυματίζει περήφανα στο κάστρο της Μήθυμνας
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr