Μέσω επίσημης δήλωσης που δημοσιεύθηκε σήμερα (5/4), ο πρώην πρόεδρος της UEFA και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μισέλ Πλατινί αποκάλυψε ότι υπέβαλε μήνυση τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελία του Παρισιού εναντίον του Τζιάνι Ινφαντίνο, νυν προέδρου της FIFA, κατηγορώντας τον για «διακίνηση σε παράνομη επιρροή».
Η διακίνηση παράνομων επιρροών, για την οποία ο Πλατινί κατηγόρησε τον Ελβετό μάνατζερ, είναι το έγκλημα που διαπράττεται από εκείνον ο οποίος υπόσχεται ή δίνει χρήματα ή άλλα πλεονεκτήματα εκμεταλλευόμενος τις σχέσεις του με έναν δημόσιο υπάλληλο ή έναν υπεύθυνος δημόσιας υπηρεσίας.
Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA επιστρέφει έτσι στο επίκεντρο των ειδήσεων. Η εν λόγω καταγγελία δεν αφορά μόνο τον Ινφαντίνο αλλά και τον Μάρκο Βίλιγκερ, πρώην διευθυντή νομικών υπηρεσιών για λογαριασμό του κυβερνώντος οργάνου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον οποίο ο Πλατινί κατηγορεί στην ίδια υπόθεση για «συνενοχή στη διακίνηση παράνομων επιρροών».
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πληρωμή συντάξεων Ιουνίου στα τέλη Μαΐου: κύριες και επικουρικές
- Στενεύουν οι προοπτικές για την Athens Kallithea FC
- Θα ακουστούν οι φωνές των πανεπιστημίων για τα θέματα που τους απασχολούν;
- Ρόδος: Νεκρή Γερμανίδα τουρίστρια από τροχαίο ατύχημα
- Απίστευτη δήλωση του Κρόος: Αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ συναγερμού, λυκόσκυλου ή Ατσέρμπι, θα διάλεγα τον Ατσέρμπι