Ο Ντάντε Εξουμ των Ντάλας Μάβερικς θα υποβληθεί σε επέμβαση που θα τον θέσει νοκ άουτ για την εφετινή αγωνιστική περίοδο του ΝΒΑ, όπως επιβεβαίωσε η ομάδα. Ο 30χρονος γκαρντ δεν έχει αγωνιστεί εφέτος λόγω προβλήματος στο δεξί γόνατο και οι γιατροί αποφάσισαν ότι απαιτείται χειρουργείο. Το χρονοδιάγραμμα αποθεραπείας θα ανακοινωθεί από τους Μάβερικς μετά τη διαδικασία.
Την περασμένη σεζόν, ο Εξουμ έκανε 13 πρώτες εμφανίσεις και αγωνίστηκε σε 20 αναμετρήσεις, ενώ είχε υποστεί τραυματισμούς στον δεξί καρπό και κάταγμα στο αριστερό χέρι, με μέσους όρους 8,7 πόντους, 1,7 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 18,6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Για να ελευθερωθεί θέση για τον Εξουμ, οι Μάβερικς απελευθέρωσαν τον φόργουορντ Ολιβιέ Μαξένς-Προσπέρ, πρώην επιλογή πρώτου γύρου του 2023, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία «waive-and-stretch».
Το καλοκαίρι υπέγραψε ξανά μονοετές συμβόλαιο 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να καλύψει τον ρόλο του αναπληρωματικού πόιντ γκαρντ, με τον All-Star Κάιρι Ίρβινγκ να λείπει λόγω ρήξης Αχιλλείου και τον Ντ’Άντζελο Ράσελ να παραμένει στο ρόστερ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
