Νέα πυρά κατά του Φλόριαν Βιρτς και της Λίβερπουλ στην Αγγλία, μετά την τελευταία εμφάνιση του νεαρού άσου της Λίβερπουλ στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Γερμανός διεθνής μεσοεπιθετικός κατέληξε και πάλι στο στόχαστρο – γεγονός που συμβαίνει για πολλοστή φορά από το περασμένο καλοκαίρι, όταν εντάχθηκε στο δυναμικό των «ρεντς» – μετά την ήττα των πρωταθλητών στο «Έτιχαντ», με την ατμόσφαιρα στο «Ανφιλντ» να γίνεται όλο και πιο τεταμένη.
Η Λίβερπουλ διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της τα τελευταία χρόνια, έχοντας περάσει 11 αγωνιστικές στην Premier League και 4 στο Champions League. Με πέντε ήττες στο πρωτάθλημα και επτά στα τελευταία 10 επίσημα παιχνίδια, επικρατεί ένα γενικευμένο κλίμα σύγχυσης, το οποίο ούτε ο προπονητής Άρνε Σλοτ μπορεί να κρύψει.
Οι «κόκκινοι» υπέστησαν άλλη μία «καθαρή» ήττα με 3-0 το απόγευμα της Κυριακής από τους «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα, γεγονός που προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά για την πορεία της ομάδας και την εικόνα κάποιων παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Ιδιαίτερα της πιο ακριβής μεταγραφής του κλαμπ στο θετικό «παράθυρο»: του Φλόριαν Βιρτς.
Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός στοίχισε στη διοίκηση περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και δεν έχει δικαιολογήσει το κόστος της μεταγραφής του, ούτε έχει προσαρμοστεί στον ρυθμό της Premier League.
Στα 11 ματς πρωταθλήματος που έχει αγωνιστεί με τη Λίβερπουλ, ο Βιρτς ούτε σκόραρε, ούτε μοίρασε ασίστ, με την εμφάνιση του απέναντι στη Σίτι να έχει προκαλέσει περαιτέρω ανησυχίες. Ο αναλυτής του Sky Sports, Γκάρι Νέβιλ, ήταν καυστικός στην τοποθέτησή του: «Ο Βιρτς είναι πρόβλημα. Κοστίζει πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες, και σήμερα έμοιαζε με ένα μικρό παιδί μέσα στο γήπεδο», ανέφερε μετά τον αγώνα ο πρώην δεξιός μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας.
Πρόσθεσε ότι η υπομονή με τον νεαρό Γερμανό αρχίζει να εξαντλείται: «Έχει ποιότητα, είναι τεχνικά φανταστικός παίκτης, αλλά σήμερα ήταν κατώτερος τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Είναι ανησυχητικό».
Ο Νέβιλ στάθηκε επίσης στη φυσική κατάσταση της ομάδας: «Η Λίβερπουλ έδειχνε μια ομάδα που θα την κερδίσεις εύκολα. Τους έλειπε η ένταση, τους έλειπε η ενέργεια». Μερικοί παίκτες έμοιαζαν «μαλακοί», και ο Βιρτς ήταν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Ο Ρόι Κιν, από την πλευρά του, ήταν εξίσου επικριτικός. Ο πρώην Ιρλανδός μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαρακτήρισε την κατάσταση «κρίση» και επέκρινε την ομάδα του Σλοτ για έλλειψη χαρακτήρα: «Όταν ένας σύλλογος όπως η Λίβερπουλ χάνει επτά από τα τελευταία δέκα παιχνίδια του, δεν υπάρχει άλλη λέξη: είναι κρίση». Τους έλειψε το πάθος, τους έλειψε η μάχη. Είναι εύκολο να παίζεις καλά όταν το παιχνίδι έχει ήδη κριθεί, αλλά έτσι δεν πάει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
