Ο αμυντικός του Ολυμπιακού Μπορύνο Ονιεμαέτσι και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού Σίλιρ Ντέσερς, βρίσκονται ανάμεσα στους 28 κληθέντες του ομοσπονδιακού προπονητή της Νιγηρίας, Έρικ Τσέλε, για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο (21/12-18/1). Στην αποστολή που έχει αρκετές εκπλήξεις, βρίσκονται δύο πρώην νικητές του βραβείου Αφρικανού Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς, Αντέμολα Λούκμαν και Βίκτορ Οσίμεν, αλλά περιλαμβάνει επίσης πέντε παίκτες που κλήθηκαν για πρώτη φορά, τον δεξιό μπακ Ράιαν Αλεμπιόσου, τους μέσους Εμπενέζερ Ακινσανμίρο, Τοτσούκγου Ννάντι και Ουσμάν Μουχάμαντ, και τον επιθετικό Σαλίμ Φάγκο Λαβάλ.
Ο Τσέλε έχει επίσης καλέσει ξανά τον επιθετικό Πολ Ονουάτσου, του οποίου τα 11 γκολ για την Τραμπζονσπόρ τον καθιστούν τον πρώτο σκόρερ στο τουρκικό πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Ο πρώην κεντρικός επιθετικός της Σαουθάμπτον αγωνίστηκε τελευταία φορά για τη Νιγηρία πριν από 18 μήνες.
Οι «Σούπερ Αετοί» ξεκινούν τη διαδρομή τους στον 3ο όμιλο στις 23 Δεκεμβρίου εναντίον της Τανζανίας, στη συνέχεια αντιμετωπίζουν την Τυνησία τέσσερις ημέρες αργότερα και την Ουγκάντα στις 30 Δεκεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
