Με τις τελευταίες εκκρεμότητες να είναι ελάχιστες, ολοκληρώνεται το τριήμερο 17-19 Απριλίου η Β΄ φάση της Waterpolo League ανδρών. Το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής είναι το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Σεράφειο, το οποίο, αν και δεν έχει βαθμολογική αξία, μπορεί να κρίνει την ψυχολογία των ομάδων ενόψει των τελικών πλέι-οφ. Οι «πράσινοι» ψάχνουν την πρώτη νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου μετά από 25 χρόνια, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο μυαλό τους το κρίσιμο ματς με τη Νόβι Μπέογκραντ.
Ο Απόλλων Σμύρνης μπορεί να εξασφαλίσει την τρίτη θέση του Γκρουπ 1 αν αποσπάσει έστω και έναν βαθμό από τον Παλαιό Φάληρο, ο οποίος προετοιμάζεται για τα play-in. Παράλληλα, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στη Νέα Σμύρνη για την πέμπτη θέση, με τον «δικέφαλο» να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοπαλίας.
Στο Γκρουπ 2, ο Υδραϊκός έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση και περιμένει τον αντίπαλό του στα play-in. Η Γλυφάδα, με ένα βαθμό προβάδισμα έναντι της Χίου, αντιμετωπίζει τα Χανιά και με νίκη θα «σφραγίσει» τη δεύτερη θέση. Σημαντική είναι και η μάχη της παραμονής, καθώς η Λάρισα κινδυνεύει με υποβιβασμό αν χάσει από τον Εθνικό.
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις που θα κρίνουν την τελική κατάταξη και τις θέσεις για τα πλέι-οφ καθώς και τα πλέι-άουτ.
![]()
