Η ενημερωτική ημερίδα του ΕΟΚΑΝ στην Πρέβεζα βάζει στο επίκεντρο την πρόληψη και την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό, με τίτλο «Παίξε καθαρά. Κέρδισε αληθινά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026, στις 11:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας «ΟΑΣΗ».
Το θέμα της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση για το αντιντόπινγκ, με απεύθυνση σε μαθητές, αθλητές, προπονητές, εκπαιδευτικούς και στελέχη της αθλητικής κοινότητας.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ, ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων, ο οποίος θα μιλήσει για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στον τομέα του ντόπινγκ, αλλά και για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων στην υγεία των αθλητών.
Τα στελέχη του ΕΟΚΑΝ θα παρουσιάσουν επίσης το εύρος των δράσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Οργανισμού.
Ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ, Δρ. Γρηγόρης Λέων, δήλωσε: «Μέσα από τη συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας επιδιώκουμε να φέρουμε την έγκυρη ενημέρωση πιο κοντά στη σχολική και την αθλητική κοινότητα, ενισχύοντας την πρόληψη και την καλλιέργεια υπεύθυνης αθλητικής στάσης από νεαρή ηλικία».
![]()
