Μετά από έναν ήδη επιτυχημένο Αύγουστο, ο 25χρονος Έρλινγκ Χάαλαντ επιβεβαίωσε την λαμπερή του φόρμα και τον Σεπτέμβριο, όπου ανακηρύχθηκε «παίκτης του μήνα» στην Premier League.
Μία αναγνώριση για το εξαιρετικό ξεκίνημα της σεζόν, όπου, με 9 γκολ μετά από 7 αγώνες, ο Νορβηγός διεθνής είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.
Ο Χάαλαντ, όπου στη σχετική ψηφοφορία ξεπέρασε τον μέσο Γκρανίτ Τζάκα (33 ετών),
στους τρεις αγώνες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του μήνα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Μπέρνλι), σημείωσε πέντε γκολ και μοίρασε μία ασίστ.
Ο Νορβηγός ήταν ήδη ανάμεσα στους οκτώ υποψηφίους για το βραβείο του «παίκτη του μήνα» της Premier League για τον Αύγουστο. Τελικά, ο πρώην συμπαίκτης του, Τζακ Γκρίλις, δανεικός στην Έβερτον αυτή τη σεζόν, ήταν αυτός που κέρδισε το βραβείο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ