Ο Ηρακλής επικράτησε των Νιούκαστλ Ιγκλς με πρωταγωνιστή τον Ράιτ-Φόρμαν

Ο Ηρακλής επικράτησε των Νιούκαστλ Ιγκλς με πρωταγωνιστή τον Ράιτ-Φόρμαν

Με μια εντυπωσιακή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής επιβλήθηκε απόψε στο Ιβανώφειο, στο δεύτερο παιχνίδι του για την European North Basketball League, επί των Νιούκαστλ Ιγκλς με σκορ 85-71. Αυτό το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη του την περασμένη εβδομάδα απέναντι στη Ρίγα Ζέλι, διπλασίασε τις επιτυχίες του στη διοργάνωση.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τον «Γηραιό» ήταν ο Τζάστιν Ράιτ-Φόρμαν, ο οποίος σημείωσε 32 πόντους, με 6/7 τρίποντα και 6 ριμπάουντ. Το έργο του στήριξαν οι Ντι Τζέι Φάντερμπερκ με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ, καθώς και ο Δημήτρης Μωραΐτης με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Η ομάδα των Νιούκαστλ απάντησε με επιθετική προσπάθεια μέσω των Μακέο Τζακ και Ρέι Σον Τέιλορ, οι οποίοι σημείωσαν 23 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-42, 61-55, 85-71

Ο Ηρακλής προηγήθηκε από νωρίς στο παιχνίδι, φτάνοντας στο 6’ στο +4 (16-12) και στο 11’ στο +7 (25-18). Η αγγλική ομάδα «απάντησε» με επιμέρους σερί 18-7 και πήρε τα ηνία στο σκορ (32-36) στα μισά της δεύτερης περιόδου. Στη συνέχεια, ο «Γηραιός» αντέδρασε, ανέτρεψε το εις βάρος του σκηνικό και στο 24’ ξέφυγε με +7 (51-44), διαφορά που ανέβηκε στο +10 (70-60) στο 31’.

Στο 38’, οι «κυανόλευκοι» απέκτησαν αέρα 15 πόντων (80-65) και «καθάρισαν» το παιχνίδι, εξασφαλίζοντας τη νίκη.

Διαιτητές: Σαμπάνι (Κόσοβο), Στεφάνοφ (Βουλγαρία), Τζέκοβις (Κόσοβο)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ζόραν Λούκιτς): Φάντερμπερκ 17, Ράιτ-Φόρμαν 32 (6), Μωραΐτης 12 (2), Καμπουρίδης, Σύλλας 3 (1), Ντάρκο-Κέλι 6 (2), Φόστερ, Τσιακμάς 7 (1), Πουλιανίτης 2, Γουέρ 4, Χρηστίδης 2, Γιαννίκος.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΙΓΚΛΣ (Μαρκ Στούτελ): Χάμοντ 14 (4), Τζακ 23 (2), Λονγκ 5, Κέινγουεϊ 5, Κλαρκ, Τέιλορ 20 (3), Κέιντ, Ντεφόε, Άντονι 3, Οκέιφορ 1.

Loading

Play