Ο Καλίντ Μουρ στην Καρδίτσα για την ενίσχυση στη γραμμή των φόργουορντ

Ο Καλίντ Μουρ στην Καρδίτσα για την ενίσχυση στη γραμμή των φόργουορντ

Ενίσχυση στη γραμμή των φόργουορντ για την Καρδίτσα με τον Καλίντ Μουρ, ο οποίος έδωσε τα χέρια με την ομάδα και επιστρέφει στα παρκέ της GBL. Ο 26χρονος Αμερικανός, με θητεία σε Λαύριο και Μύκονο, παίρνει τη θέση του Κρις Σμιθ και έχει ήδη ενσωματωθεί στις προπονήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Καλίντ Μουρ στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Ο Αμερικανός αθλητής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν και ήδη προπονείται με την ομάδα μας ενόψει της συνέχειας της GBL.

O Καλίντ Μουρ είναι 26 ετών, γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 2000 στη Νέα Υόρκη, έχει ύψος 2.01 μ. και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Στην κολεγιακή του καριέρα έπαιξε για τέσσερις σεζόν στο Τζόρτζια Τεκ, ένα από τα καλύτερα προγράμματα των ΗΠΑ, ενώ ολοκλήρωσε την πορεία του στο NCAA τη σεζόν 2022-23 στο Φόρνταμ, με 15.8 πόντους και 6.7 ριμπάουντ σε 33 αγώνες.

Η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη ήταν με τη φανέλα του Λαυρίου στη GBL τη σεζόν 2023-24, όταν σε 27 αγώνες είχε 10.4 πόντους και 6.4 ριμπάουντ. Ακολούθησε η Γαλλία και η Σεν Κεντέν την περίοδο 2025-26, όπου σε 44 αγώνες στο Γαλλικό πρωτάθλημα και το Basketball Champions League είχε 6.1 πόντους και 3.7 ριμπάουντ.

Το καλοκαίρι του 2025 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Μυκόνου, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε σε 26 αγώνες και κατέγραψε 9.2 πόντους και 4.6 ριμπάουντ σε 23.8 λεπτά συμμετοχής. Ο Αμερικανός φόργουορντ αγωνίστηκε και φέτος με τη Μύκονο στο Fiba Europe Cup.

Ο Μουρ αντικαθιστά τον Κρις Σμιθ στην εξάδα των ξένων αθλητών της ομάδας και αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα της GBL το Σάββατο, στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Κολοσσό.

Καλωσορίζουμε τον Καλίντ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play